Vijesti
25. 1. 2023.

SDP-ovci, koji ste vi licemjeri! Napadate nas da želimo „ograditi plaže“, a one su se ograđivale po zakonu upravo vaše Vlade iz 2003. godine!

PPVRH Oleg Butković u Hrvatskom saboru: „A najviše je takvih plaža u Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj je upravo SDP-ova većina donosila odluke o ograđivanju. Koji bezobrazluk! Novim zakonom o pomorskom dobru planiramo suprotno od onog za što nas lažno optužujete, a to je onemogućiti, za sva vremena, ograđivanje plaža! Pozivam zabludjelu oporbu neka pročita što o ograđivanju plaža piše u SDP-ovu zakonu, a što u našem“. Nakon Butkovićeva izlaganja, oporba je pobjegla s rasprave. Utekla. Možda se dio zastupnika i posramio jer je infantilno nasjeo na SDP-ove manipulacije.

Ponavljam: u novom se zakonu strogo propisuje da NEMA zabrane dolaska na plažu, da NEMA ograđivanja plaža, čak i da će ove koje su ograđene s istekom koncesije to prestati biti - također je poručio potpredsjednik Vlade RH za gospodarstvo te ministar mora, prometa i infrastrukture predstavljajući (u 1. čitanju) novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama.

Ništa bolji od SDP-ovaca

No od SDP-ovaca - napomenuo je Oleg Butković - ništa bolji niste ni vi, ostali oporbeni zastupnici, koji obmanjujete javnost da ova Vlada RH želi „privatizirati plaže“, koji pokušavate stvoriti kaos i zazivate prosvjede izokrećući jednu pozitivnu stvar:

- Vaše su teze totalne nebuloze! Novim ćemo zakonom zaštititi pomorsko dobro, pojačati nadzor, popuniti pravne prazne, povećati kazne za nelegalne graditelje, ukinuti dodjelu koncesijskih odobrenja najbržim prstom, uvesti transparentnost natječaja...

Oštro i odlučno odbacujem sve laži, ali sam otvoren za eventualno bolje, jasnije formulacije. Do 2. čitanja ugradit ćemo u zakon sve konstruktivne prijedloge - zaključio je PPVRH Butković:

- Mnogi interesi ovim zakonom nisu zadovoljeni i stoga mnogi upiru na plaže, a nešto drugo ih u biti smeta.

Oporbeni „junaci“ nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše

Licemjerni SDP-ovci došli su u Hrvatski sabor s plakatima i bedževima s natpisom „Ne kradite nam i plaže“, no nakon Butkovićeva izlaganja „svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše“.

Oporbeni zastupnici u golemoj su većini potom pobjegli sa saborske rasprave. Dio njih se možda i posramio jer je infantilno nasjeo na SDP-ove manipulacije…

A A A