Vijesti
27. 1. 2023.

Ukidamo zakon prema kojem su za 62.000 hrvatskih branitelja i njihove obitelji smanjene mirovine po posebnim propisima!

(PHOTO) PVRH Andrej Plenković na otvorenju Veteranskog centra u Sinju: „Da, ispravit ćemo još jednu od nepravdi koje su nanijele neke prijašnje vlade! Zakinutim braniteljima vraćamo 10%! Prvih 5% 1. srpnja, a drugih 5% 1. siječnja 2024. godine. Mogu najaviti i da će se nakon Šibenika i Grada Alke ovakvi centri uskoro otvoriti i u Daruvaru i Petrinji“. Sinjanima ovaj prelijepi događaj nije uspio pokvariti ni notorni Miro Bulj koji je - željan pažnje, a sklon provokacijama i lažima - bez ikakve provjere napao Vladu RH da na svečanost nije pozvala obitelj junaka Domovinskog rata Luke Ercega.

Ovaj Veteranski centar, vrijedan gotovo 8.5 milijuna eura, još jedan je znak našeg poštovanja prema svemu što su branitelji učinili za slobodu i demokraciju Hrvatske! - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a na otvorenju u Sinju.

30 radnih mjesta, 130 ležajeva, 2.500 veterana

S kapacitetom od 130 ležajeva, u njemu će programe rehabilitacije i ostale usluge godišnje moći koristiti 2.500 ratnih veterana i stradalnika Domovinskog rata - istaknuo je Andrej Plenković:

- Drago nam je i to što se u ovom centru - koji je, vrijedi napomenuti, izgrađen i opremljen s 85% europskih sredstava - zaposlilo 30-ak ljudi iz Cetinske krajine. Nakon Šibenika i Sinja, ovakvi centri uskoro će se otvoriti i u Daruvaru i Petrinji. Izgradnja dobro napreduje.

U Šibeniku otvoren prvi Veteranski centar u Hrvatskoj - financiran s 85% sredstava iz proračuna Europske unije!

Ispravljamo još jednu SDP-ovu nepravdu

U prigodi ovoga lijepog događaja hrvatski premijer je objavio važnu odluku koju je donijela naša Vlada RH:

- Ukidamo zakon prema kojem su za 62.000 hrvatskih branitelja i njihove obitelji smanjene mirovine po posebnim propisima!

Objasnio je da će im se vratiti oduzetih 10 posto, i to prvih 5 posto od 1. srpnja, a drugih 5 posto od 1. siječnja 2024. godine:

- Da, ispravit ćemo još jednu nepravdu prema hrvatskim braniteljima, kao što smo ih ispravili donošenjem jedinstvenog zakona o pravima hrvatskih branitelja, zakona o osobama nestalima u Domovinskom ratu te zakona o civilnim stradalnicima u velikosrpskoj agresiji!

Ima li što suverenističkije od Pelješkog mosta, Schengena & Rafalea?!

Hrvatska je danas čvrsta, ekonomski, financijski i socijalno stabilna, ima mogućnosti riješiti nepravde koje su nanijele neke prijašnje vlade - zaključio je Plenković.

Hrvatska je pokazala da ima snagu osloboditi svoj teritorij, a Hrvati, predvođeni dr. Tuđmanom, da se nikada neće pomiriti s okupacijom!

NI NOTORNI BULJ NIJE SINJANIMA POKVARIO OVAJ DAN!

Miro Bulj - željan pažnje, a sklon provokacijama i lažima - na otvorenju Veteranskog centra u Sinju uspio je nadmašiti samog sebe. Što nije nimalo lako.

Na tom je prelijepom događaju bez ikakve provjere napao Vladu RH da na svečanost nije pozvala obitelj junaka Domovinskog rata Luke Ercega - koji je poginuo, citat, „na ovome svetom mjestu na kojem je centar i izgrađen“.

Zašto je „desnica“ za Milanovića, Rusiju, izolaciju & profitere, a protiv visokog predstavnika u BiH, Ukrajine, NATO-a & Europe?!

„Žao mi je da gradonačelnik govori neistine“

Promptno mu je odgovorio potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved:

- Žao mi je da gradonačelnik Bulj govori neistine, pozvane su sve obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Sinja i Cetinske krajine, sve udruge proizišle iz Domovinskog rata. A prije samog otvorenja položili smo vijenac na spomen-obilježje našem heroju Ercegu.

A A A