Vijesti
31. 1. 2023.

IN MEMORIAM: Prof. dr. sc. Miroslav Tuđman (31. siječnja 2021. - 31. siječnja 2023.)

S ponosom se prisjećamo profesora Tuđmana kao istinskog domoljuba koji nikada nije ustuknuo u posvećenosti zaštiti nacionalnih interesa i koji je snažno pridonio ostvarenju državotvorne vizije svog oca, prvoga hrvatskog predsjednika. U povodu 2. godišnjice smrti Miroslava Tuđmana, izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njegovom grobu na Mirogoju. Odali smo počast i dr. Franji Tuđmanu - najvećem državniku u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti.

Profesor Miroslav Tuđman ostat će zauvijek upamćen po iznimnoj ulozi u obrani Domovine, stvaranju moderne i demokratske hrvatske države te borbi za njenu samostalnost i teritorijalnu cjelovitost.

Nepokolebljivo zauzimanje za prava Hrvata u BiH

Zahvalni smo mu i na nepokolebljivom zauzimanju za prava Hrvata u BiH, predanom angažmanu na izgradnji društvenih i znanstvenih institucija te velikom doprinosu postignućima naše stranke.

S ponosom ga se prisjećamo kao istinskog domoljuba koji nikada nije ustuknuo u posvećenosti zaštiti nacionalnih interesa i koji je snažno pridonio ostvarenju državotvorne vizije svog oca dr. Franje Tuđmana, prvoga hrvatskog predsjednika.

Neka mu je vječna slava!

Poštovani profesore, s ponosom ćemo Vas se sjećati. I naraštaji iza nas pamtit će Vaš doprinos obrani Domovine i stvaranju moderne Hrvatske!

VIJENAC & SVIJEĆE NA MIROGOJU

U povodu druge godišnjice njegove smrti, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju.

Hrvatski sabor oprostio se od Miroslava Tuđmana

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić istaknuo je da je profesor Tuđman bio i general pobjedničke Hrvatske vojske, i jedan od utemeljitelja sigurnosno-obavještajnog sustava Republike Hrvatske, i ugledni sveučilišni predavač, znanstvenik i publicist, i istaknuti član naše stranke i uvaženi saborski zastupnik.

Strateške odluke & očuvanje povijesne istine

- S poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo se velikog čovjeka koji je u tim danima ponosa i slave sudjelovao u donošenju ključnih, strateških odluka za Hrvatsku, a poslije i zaštiti povijesne istine o velikosrpskoj agresiji, pravednome Domovinskom ratu te državotvornom učenju i baštini svog oca dr. Franje Tuđmana - dodao je Katičić.

U eri krivokletnika & detuđmanizacije branio je istinu o prvom hrvatskom predsjedniku, Hrvatima u BiH & našoj borbi za slobodu

Izaslanstvo HDZ-a zapalilo je svijeću i na grobu dr. Franje Tuđmana - najvećeg državnika u našoj slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti.

A A A