Vijesti
31. 1. 2023.

Oporbene laži? Izmišljene teme? Sve skupa jedno veliko - ništa! Vlada je stabilna, parlamentarna većina je stabilna - kao armirani beton!

PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Dođe ti žao gledati kako se oporba koprca, svodi na prepisivanje podvala iz pojedinih medija. Nikada do sada nije bila na ovako niskoj razini. Spala je na pružanje podrške Milanoviću, liku koji želi ugoditi ruskim interesima. Zvijezda je ne samo u Moskvi, nego i u Beogradu. S druge strane, mi nastavljamo svojim smjerom, smjerom napretka i razvoja Hrvatske. Bavimo se relevantnim stvarima za naše građane, a ne podmetanjima i lažima o npr. „krađi plaža“ ili „policajcima koji na intervenciji nude drogu“. Bavimo se Pelješkim mostom, Schengenom, dosljednom potporom Ukrajini, zaštitnim mjerama u globalnoj krizi i očuvanjem socijalne kohezije, rastom plaća i mirovina…

Donosimo i ostale naglaske iz izjave predsjednika Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja nakon sastanka parlamentarne većine:

Ispravljanje nepravde prema braniteljima

Ministar rada i mirovinskog sustava Marin Piletić izvijestio je kolege u koaliciji o ukidanju zakona kojim su za 10% smanjene mirovine za oko 62.000 branitelja i članova njihovih obitelji. Plan je da im se prvih 5% vrati od 1. srpnja, a drugih 5% od 1. siječnja 2024. godine.

Ukidamo zakon prema kojem su za 62.000 hrvatskih branitelja i njihove obitelji smanjene mirovine po posebnim propisima!

Narodne obveznice

Ministar financija Marko Primorac pojasnio je pak našim koalicijskim partnerima zamisao o izdavanju narodnih obveznica u cilju aktiviranja tržišta kapitala.

Nudi se mogućnost građanima da svoju štednju plasiraju kroz kupnju tih obveznica, na kraći rok, s većom kamatnom stopom nego da je drže u komercijalnim bankama.

Pravno mišljenje o arbitražnoj presudi

Da, za razliku od oporbe koja izmišlja i podmeće laži, mi se bavimo stvarnim temama, važnim stvarima. Danas smo tako razgovarali i novom Zakonu o obnovi, koji bi na sjednici Vlade RH trebao biti idućeg tjedna, te o pravnom mišljenju radne skupine od šest sveučilišnih profesora o izvršenju arbitražne presude INA-MOL. Dobili smo i mišljenje DORH-a.

Pravno mišljenje Radne skupine pravnih fakulteta i mišljenje DORH-a o ugovorima Hrvatske i MOL-a

U srijedu će se održati sjednica Savjeta za INA-u, a nakon toga ćemo zadužiti nadležne ministre da i dalje pregovaraju s MOL-om o sveobuhvatnom rješenju tog pitanja.

Oporba te tuži, oporba ti sudi

Za razliku od velikih oporbenih „demokrata“, mi ne dociramo DORH-u, Uskoku, Uredu europskog javnog tužitelja, oni su neovisni i nećemo im sugerirati koga da dovedu i što da provjere. Znaju to sami.

Nikola Grmoja, prijatelj masovnog ubojice, u dogovoru s Peđom Grbinom nasrće čak i na EPPO jer ne ispunjava njihove naredbe!

I Milanović je jučer po ne znam koji put radio pritisak na Državno odvjetništvo u vezi ministra Marija Banožića. Mi to ne radimo, a oporba to radi po cijele dane. To je nedopustivi politički pritisak na neovisna pravosudna tijela.

Oporba vs. ozbiljna politika

Ovakvu će oporbu građani zapamtiti po prepisivanju i recikliranju laži te po podršci Putinu. Na glasovanju o pomoći Ukrajini iznevjerili su vlastite ovacije, aplauze kojima su sami bili dočekali Ruslana Štefančuku u Hrvatskom saboru.

Naš će se mandat pak pamtiti po spajanju Hrvatske Pelješkim mostom, članstvu u Schengenskom prostoru i europodručju, po golemim paketima pomoći građanima i gospodarstvu, po nabavi borbenih zrakoplova...

Iz Imotskog: I u 8. kalendarskoj godini mandata naše Vlade, i u 4. desetljeću postojanja, uvjerljivo smo najjača stranka! Time se malo tko u Europi može pohvaliti!

Karijes & njegovi mališani

Oporbeni poglavica Milanović poručuje da će Krim ostati ruski, da više nikada neće biti ukrajinski. I ne može ga tu nikakav politički korektan prevoditelj - kako to kaže Arsen Bauk - dovesti na zelenu granu. Narušava hrvatski vanjskopolitički kredibilitet, ide iz lošeg prema gorem, no ljudi srećom znaju tko je tko.

Da Milanović, Grbin & Grmoja žele zapovijedati DORH-om, to znamo. No sad bi htjeli naređivati i europskom tužiteljstvu!

A A A