Vijesti
3. 2. 2023.

INA-MOL: Centar & Most nisu ispunili zadatak, nisu uspjeli spasiti SDP

(VIDEO) Što će sada izmisliti 'briljantna' Dalija Orešković i podjednako 'sjajni' Nikola Grmoja? Do jučer su ruku pod ruku, na zajedničkom zadatku skretanja pažnje s istine, halabučili da će naša Vlada RH, ako postupi po arbitražnoj odluci iz Ženeve, 'počiniti novo kazneno djelo' i 'pogodovati Mađarima'. No pokopali su ih najeminentniji pravni stručnjaci, utvrdivši da je arbitražni pravorijek nemoguće osporiti u Hrvatskoj zbog zasebne klauzule koju je 2003. potpisala upravo, zamislite, SDP-ova Vlada. Na taj novi debakl oporbenih mališanki i mališana osvrnuli su se naši Katičić i Habijan.

Populistima iz MOST-a i Centra jedino je važno pokušati zaštititi posrnulog Peđu Grbina i partiju, a naštetiti HDZ-u, pa makar i sa svjesnim lažima. U čemu, međutim, i nisu baš uspješni.

U ovom su slučaju posrnuli, raskrinkali se na pitanju arbitraže INA-MOL.

Potop fejkera Puljka & delikventa Ivoševića

Na sve to ih je u Hrvatskom saboru podsjetio glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić u slobodnom govoru u ime našega zastupničkog kluba:

- I kako na kraju završe takvi politikanti? Dožive potop na zadnjim izborima u Splitu, na Mertojaku i u gradskom kotaru Split 3! Hrvatski građani vide tko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku, a tko ruši, laže i podržava Putina. Sapienti sat!

NOVA GRMOJINA BLAMAŽA: Grbinov bliski suradnik ni ovaj put nije uspio obraniti SDP!

Upotrijebimo suptilni izraz putinofila Nine Raspušenka: Grmuljator se u HRT-ovoj emisiji Otvoreno „znojio kao krme pred klanje“. Opet je dobio zadatak braniti neobranjivo - braniti SDP skretanjem pažnje s činjenica o izgubljenoj međunarodnoj arbitraži INA-MOL. Po običaju, i to mu je završilo - neuspjehom.

I eminentni stručnjaci i naš zastupnik Damir Habijan suočili su Grmuljatora s faktom da je zbog zasebne klauzule koju je 2003. potpisala upravo SDP-ova Vlada RH nemoguće u Hrvatskoj osporiti arbitražni pravorijek iz Ženeve.

Vrijeđa eminentne stručnjake, vrijeđa EU tužiteljstvo

Uhvaćen u novom pokušaju spašavanja svojih partijskih nalogodavaca, „pravni ekspert“ Grmoja optužio je najuglednije profesore s katedri međunarodnog privatnog, kaznenog, trgovačkog i obveznog prava u Hrvatskoj da su napisali mišljenje, citat, „kako naručitelj traži“.

Slično je taj odani Milanovićev poslušnik neki dan nasrnuo na Ured europskog tužitelja jer ne hapsi sve ljude za koje bi on i Grbin htjeli da budu uhapšeni. Jer u demokratskoj političkoj borbi ne mogu pobijediti HDZ.

SDP/MOST bi i hapsio i isljeđivao, i tužio i presuđivao

Naš zastupnik Damir Habijan u Otvorenom je morao konstatirati da se Grmoja i Grbin nikako ne mogu pomiriti s tim da je prošlo vrijeme partijskoga revolucionarnog prava, da su u modernoj Hrvatskoj pravosudna tijela samostalna i neovisna:

- Oni bi da oporba prema vlastitim politikantskim potrebama i hapsi i isljeđuje, i tuži i presuđuje. Zar se što drugo i može očekivati od vodstva MOST-a koje se hvali da je promijenilo statut javnog poduzeća kako bi se zaposlio kum Bože Petrova?

Svi me znaju u mom zavičaju!

Doveden pred zid, Grmoja se, također po starom običaju, prepustio agresiji i uvredama.

Stoga ćemo se poslužiti (u navodnicima) i njegovim istančanim vokabularom: zahvaljujući Grmoji MOST se u rodnom mu gradu sveo na „političku crkotinu“. U Metkoviću ga svi dobro - poznaju.

A A A