Vijesti
8. 2. 2023.

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda!

Plenkovićeva sućut obitelji: „S iskrenim žaljenjem primio sam vijest da nas je napustio trener svih trenera, kojeg sam izuzetno cijenio. Pamtit ćemo ga iznad svega kao vrhunskog stručnjaka pod čijom je palicom Hrvatska, nedugo nakon osamostaljenja, stigla do 3. mjesta na svijetu. Njegovi uspjesi i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija generacijama“. Blažević je bio i istaknuti član HDZ-a, a navijači Dinama zauvijek će ga pamtiti i jer je 1982. Modrima donio naslov prvaka bivše države poslije 24 godine čekanja. Kao Hrvat rođen u Travniku, a koji se početkom Domovinskog rata na poziv dr. Tuđmana vratio iz inozemstva, bio je i simbol zajedništva našeg naroda u RH, BiH i iseljeništvu.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković u povodu smrti Ćire Blaževića uputio je obitelji izraze sućuti, u kojima stoji:

Hrvatska na samome svjetskom vrhu

S iskrenim žaljenjem primio sam vijest da nas je napustio vrhunski nogometni stručnjak, „trener svih trenera“, kojeg sam izuzetno cijenio.

Pamtit ćemo ga po brojnim uspjesima koje je nizao u dugoj karijeri, ali iznad svega kao umješnog taktičara pod čijom su izborničkom palicom Vatreni i Hrvatska 1998. - nedugo nakon osamostaljenja - stigli do 3. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Nedostajat će nam njegov vedri duh

Legendarni Ćiro zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Nedostajat će nam njegov vedri duh kojim je desetljećima neumorno bodrio nogometaše, izbornike i navijače.

U ovim teškim trenucima primite, molim vas, izraze iskrene sućuti i poštovanja.

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ (1935. - 2023.)

Legendarni Ćiro bio je i istaknuti član naše stranke u Zagrebu (Temeljni ogranak “August Cesarec”, Organizacija HDZ-a Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak), aktivan u svakoj izbornoj kampanji.

Navijači Modrih zauvijek će ga pamtiti i po 1982. - kada je sa znamenitim bijelim šalom Dinamu donio naslov prvaka bivše države poslije 24 godine čekanja.

Simbol zajedništva hrvatskog naroda

Kao Hrvat rođen u Travniku (Bosna i Hercegovina), a koji se početkom Domovinskog rata iz inozemstva vratio u Hrvatsku na poziv dr. Franje Tuđmana, Miroslav Blažević bio je i simbol neraskidivog zajedništva hrvatskog naroda u RH, BiH i iseljeništvu.

Počivao u miru Božjem i bila mu laka hrvatska gruda!

A A A