Vijesti
13. 2. 2023.

Oporba pokazuje kako bi se ponašala da je na vlasti: mimo vladavine prava, htjela bi i hapsiti i tužiti i presuđivati!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Za razliku od Vlade RH i naše stranke, oporba radi politički pritisak na neovisna pravosudna tijela. I to enormni! I premda ćemo u tom „balonu“ morati živjeti ovu godinu i pol do izbora, i premda će i dalje nastojati svakodnevno kreirati kaos, nisam nimalo impresioniran oporbom. Svjedočimo i golemom porastu govora mržnje, čija sam vrlo često i ja žrtva. Pa nije mladić poput Bezuka iz čistog mira pucao na Banske dvore i hrvatske policajce, nego zato što su mu godinama usađivali mržnju, agresiju. A Domovinski pokret, ali i SDP i Grbin, na sve moguće načine pokušavaju relativizirati taj teroristički čin...

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Poboljšane procjene gospodarskog rasta

Razgovarali smo, među ostalim, o novom Zakonu o obnovi i današnjem izvješću Europske komisije. Podigli su procjenu rasta BDP-a RH u 2022. na 6.3%, a za 2023. na 1.2%. Dakle, optimističnije prognoze.

Uz nove zaštitne mjere koje pripremamo i još jednu sjajnu turističku sezonu, dat ćemo sve od sebe da rezultati ove godine budu i bolji!

Do 31. ožujka nove zaštitne mjere, za nekoliko dana „bijela lista“ u korist potrošača & od idućeg tjedna znatno jeftinija goriva!

Oporba te tuži, oporba ti sudi

Za razliku od Vlade RH i naše stranke, oporba radi politički pritisak na neovisna pravosudna tijela. I to enormni! Pokazuju kako bi se ponašali da su na vlasti. Oni bi htjeli naređivati DORH-u koga treba pozivati i ispitivati, unaprijed određivati tko je „osuđen“, tko je „kriv“, dirigirati tijelima kaznenog progona kako da se ponašaju...

I premda ćemo u tom „balonu“ morati živjeti ovu godinu i pol do izbora, i premda će i dalje nastojati svakodnevno kreirati kaos, nisam nimalo impresioniran oporbom.

Oporba i tuži i presuđuje, uzima si za pravo određivati tko bi trebao, a tko ne u zatvor. To nije pravna država. To je totalitarni koncept!

Sprega s pojedinim zastupnicima

Očita je sprega raznih distributera informacija iz kaznenih predmeta s pojedinim zastupnicima, doturanje (dez)informacija preraslo je u „sport broj 1”.

To se koristi kako bi se nekoga - kao što već rekoh - unaprijed „osudilo“, stvorilo ozračje da je netko „kriv“. A to narušava vladavinu prava. Stoga ćemo izmijeniti zakone: ovakvo selektirano, aranžirano curenje iz spisa postat će kazneno djelo.

Nikola Grmoja, prijatelj masovnog ubojice, u dogovoru s Peđom Grbinom nasrće čak i na EPPO jer ne ispunjava njihove naredbe!

Svatko svakog vrijeđa kako god hoće

Svjedočimo i golemom porastu govora mržnje, čija sam vrlo često i ja žrtva. Živimo u beskrupuloznom, nenormalnom ozračju u kojem svatko može vrijeđati svakog kako god hoće.

Od prijetnji „novim svjetskim ratom“ ako se Ukrajinci nastave braniti & vrijeđanja Njemačke zbog slanja tenkova do „aneksije Kosova“

Pa nije mladić poput Bezuka iz čistog mira pucao na Banske dvore i hrvatske policajce, nego zato što su mu godinama usađivali mržnju, netrpeljivost i agresiju. A Domovinski pokret, ali i SDP i Grbin, na sve moguće načine pokušavaju relativizirati taj teroristički čin...

Plenković: Ne smijemo relativizirati nasilje

Transparentno poslovanje HDZ-a

Od ostalih tema, razgovarali smo o Financijskom izvješću HDZ-a za 2022. godinu. Stranka posluje uredno. Nema kredita, nema pozajmica, nema nikakvih dugovanja. Sve je transparentno, kao i u svih ovih sedam godina koliko imamo odgovornost za upravljanje financijama HDZ-a.

A A A