Vijesti
18. 2. 2023.

Tresla se brda, rodio se - Grmoja! A još gore je prošao posrnuli Grbin

Za SDP-ov zaključak o podnošenju prijedloga za razrješenje glavne državne odvjetnice glasovalo je samo 53 zastupnika. Gotovo trećina oporbe u Hrvatskom saboru nije htjela imati posla s partijskim princem naknada za odvojeni život. Neznatno bolje prošao je tragikomični Grmuljator. Istovjetni zaključak MOST-ovih mališana dobio je 55 glasa. Jednaku je nemoć i neslogu oporba demonstrirala i na izjašnjavanju o Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Za razliku od destruktivne, a jalove oporbe, parlamentarna većina iznova je iskazala ozbiljnost, odgovornost i čvrstoću. ZA izvješće glavne državne odvjetnice glasovalo je 76 zastupnika.

SJAJ & BIJEDA OPORBE. Samo 56 zastupnika bilo je protiv izvješća glavne državne odvjetnice. Nijedan suzdržan. Ostatak oporbe, koja broji 74 saborska mandata, jednostavno se - razbježao.

Potvrdilo se, po tko zna koji put, da sve „silne“ najave o „nikad snažnijoj oporbi“ padaju u vodu upravo - petkom. Na glasovanju jedva "uspiju" skupiti dvije trećine zastupnika iz svojih redova, i to za vlastite prijedloge!

Usvojen rebalans proračuna - Novi debakl udružene oporbe!

POVJERENSTVO - JOŠ JEDNA OPORBENA BLAMAŽA

Podjednaku je nemoć i neslogu oporba demonstrirala i na izjašnjavanju o predsjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Iako je glasovanje bilo tajno, njihova favoritkinja Nataša Novaković, u čiju su korist danima održavali konferencije za medije, dobila je samo 50 glasova. Od čega 2 HSLS-ova.

Dakle, njezino je ime na glasačkom listiću zaokružilo samo 48 oporbenih zastupnika - iliti 26 manje nego što imaju mandata na Markovu trgu.

Skrivajući svoju sramotu jer je stala uz Putina & očajna zbog naših uspjeha i premoćnog rejtinga, oporba izmišljotinama pokušava stvoriti kaos!

77 - 2 = 75; 75 + 3 = 78

S druge strane, protukandidatkinja Aleksandra Jozić Ileković dobila je glasove 78 zastupnika i tako postala nova predsjednica Povjerenstva.

S obzirom na to da su dvojica HSLS-ovaca glasovala za Novaković, jasno je da su za Jozić Ileković bila tri oporbenjaka.

Jozić Ileković stupa na dužnost 9. ožujka ove godine. Za članove Povjerenstva izabrani su Igor Lukač (90 glasova), Nike Nodilo Lakoš (80), Ines Pavlačić (89) i Ana Poljak (92), a na dužnost stupaju 23. veljače. Predsjednica i članovi izabrani su na razdoblje od pet godina.

HABIJAN: Oporba bi i tužila i istraživala i presuđivala

Naš zastupnik Damir Habijan ponovio je da oporba prozivanjem glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek vrši neviđeni pritisak na neovisne pravosudne institucije:

- Njihov narativ oporbe pokazuje da ne razumiju - ili ne žele razumjeti - da u Hrvatskoj postoje samostalna i neovisna pravosudna tijela, trodioba vlasti i vladavina prava. Da takva oporba dođe na vlast, dio bi političkih stranaka, prema njihovom shvaćanju pravosuđa, bio i tužitelj i istražitelj i sudac.

Oporba i tuži i presuđuje, uzima si za pravo određivati tko bi trebao, a tko ne u zatvor. To nije pravna država. To je totalitarni koncept!

Dvostruka mjerila & licemjerje

Interesantan je, međutim, opći muk udružene oporbe kada su u pitanju kriminalne afere SDP-ovaca, DP-ovaca, tzv. nezavisnih…

„Oporba ima dvostruka mjerila i pokazuje licemjerje" - zaključio je Habijan.

Hoće li oporba i riječ izustiti o uhićenju bliskih suradnika župana Marka Jelića? Ili o novoj aferi sisačke gradonačelnice? Naravno da - neće!

A A A