Vijesti
20. 2. 2023.

Naravno da ćemo uzeti narodne obveznice - pozivam sugrađane da učine isto!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Obveznice ne bismo ni izdavali da nismo uvjereni da su dobra prilika. Šalje se poruka povjerenja u državu i javne financije, ali se i omogućava građanima da oplode štednju uz puno bolju kamatu nego u bankama. I članovi Vlade moći će ulagati, o tome nam je pozitivno mišljenje dalo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. * Za razliku od Milanovića i dijela oporbe koji ga bespogovorno slijedi, naš je stav jasan da jasniji ne može biti: osuda ruskog agresora i potpora Ukrajini! Naš je vrijednosni odabir ispravan i moralan, dok je dio oporbe sebe stavio u glib. Isti zastupnici koji su bili protiv EUMAM-a sada traže moj opoziv. Odbacit ćemo njihovu „inicijativu“ te i dalje odgovorno raditi ono za što smo i dobili povjerenje sugrađana.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Mogućnost ulaganja uz kamatu od 3.25%

Ministar financija Marko Primorac predstavio je narodne obveznice. Na taj se način aktivira tržište kapitala, a hrvatskim građanima i institucionalnim investitorima nudi se mogućnost ulaganja na fiksni period od dvije godine - s kamatnom stopom koja će godišnje minimalno iznositi 3.25%.

Ubrzani rast BDP-a & pad inflacije. A i narodne obveznice - dobra prilika za građane!

Naravno da će obveznice uzeti i moja obitelj - pozivam sugrađane da učine isto! Ne bismo ih ni izdavali da nismo uvjereni da su dobra prilika. Članovi Vlade RH moći će ulagati u obveznice jer je pozitivno mišljenje o tome, na upit Ministarstva financija, dalo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.  

Na taj se način šalje poruka povjerenja u državu, u konsolidirane javne financije, ali se i omogućava hrvatskim ljudima da oplode svoju štednju - s daleko boljom kamatom nego u komercijalnim bankama.

Oporbene besmislice

Zahtjev za mojim opozivom? Doista je to jedan od najgorih uradaka oporbe, prepun besmislica. Odbacit ćemo ga kao što i inače odbacujemo njihove „inicijative“. Nakon glasovanja u Hrvatskom saboru normalno ćemo nastaviti sa svojim poslom, i dalje ćemo odgovorno raditi ono za što smo i dobili povjerenje sugrađana.

Skrivajući svoju sramotu jer je stala uz Putina & očajna zbog naših uspjeha i premoćnog rejtinga, oporba izmišljotinama pokušava stvoriti kaos!

Radimo svoj posao

U tom je kontekstu i protekli tjedan bio vrlo intenzivan: novi Zakon o obnovi, besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje za još 70.000 građana, posjeti premijerke BiH Borjane Krišto i predsjednika Vlade Kraljevine Španjolske Pedra Sáncheza Zagrebu …

… Viroexpo u Virovitici, Muzej bećarca u Pleternici itd. U srijedu u Osijeku otvaramo Regionalni distribucijski centar za voće i povrće.

U Milanovićevu blatu

Uskoro će biti godišnjica brutalne ruske invazije na Ukrajinu. Za razliku od Milanovića i dijela oporbe koji ga bespogovorno slijedi, naš je stav jasan da jasniji ne može biti: osuda ruskog agresora i snažna potpora prijateljskom ukrajinskom narodu!

Naš je vrijednosni odabir ispravan i moralan, dok je dio oporbe sebe stavio u duboki offside, u glib, blato. Isti zastupnici koji su glasovali protiv sudjelovanja RH u EU misiji vojne pomoći Ukrajini (EUMAM) sada traže moj opoziv.

Od prijetnji „novim svjetskim ratom“ ako se Ukrajinci nastave braniti & vrijeđanja Njemačke zbog slanja tenkova do „aneksije Kosova“

Spriječiti manipulacije (dez)informacijama

Izmjene Zakona o kaznenom postupku? Nema govora o tome da se kontroliraju mediji, žele se spriječiti manipulacije uskog kruga ljudi koji selektivno puštaju (dez)informacije u medije, ne čineći to u javnom interesu.

A A A