Vijesti
24. 2. 2023.

Što jest, jest, oporbi ne ide. Udruženi Penava, Grbin & Benčić „na aparatima“

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković o „opozivu“: HDZ je dobio uvjerljivo povjerenje na izborima 2020. godine, dobit će ga i za godinu i pol dana! A vi niste dobili povjerenje sugrađana - niti ćete ga dobiti. Zbog stalnih poraza koje doživljavate iz vašeg polupismenog uratka izvire nezadovoljstvo, mjestimice i mržnja prema Vladi, HDZ-u i meni osobno. Iz te erupcije negativnih osjećaja razvidno je da nam ne možete oprostiti ni to što smo ostvarili strateške ciljeve - Pelješki most, LNG, očuvanje radnih mjesta u dvjema globalnim krizama, Schengen i eurozonu. Da, ponosan sam na naša postignuća!

Uoči saborske rasprave o, službenim nazivom, prijedlogu o postavljanju pitanja povjerenja predsjedniku Vlade RH (PPPPPVRH), Andrej Plenković je napomenuo da je čak 29 od 33 zastupnika koji su potpisali zahtjev za njegovim opozivu bilo protiv sudjelovanja Hrvatske u zajedničkoj EU misiji vojne pomoći Ukrajin (EUMAM):

- Naravno da je Vlada odbila sve navode iz toga lošeg uratka, odbacila taj loš pokušaj oporbe da sa sebe spere ljagu zbog podrške Putinu i nedemokratskom ruskom režimu. Oporba koja nije dala nikakav konstruktivni doprinos ostvarivanju nacionalnih strateških ciljeva te zaštiti građana i gospodarstva u ovim isprepletenim globalnim krizama ponovno se - u očaju zbog svojih posrtaja, neuspjeha i niskog rejtinga - služi lažima i podmetanjima.

Skrivajući svoju sramotu jer je stala uz Putina & očajna zbog naših uspjeha i premoćnog rejtinga, oporba izmišljotinama pokušava stvoriti kaos!

Sa zadovoljstvom ću se u Hrvatskom saboru suočiti s njima! Oporba će opet doživjeti debakl! Tko zna više koji - najavio je predsjednik naše Vlade i naše stranke.

Penavino samosramoćenje

Tako i bi! Plenković i naši odlično pripremljeni zastupnici verbalno su išamarali destruktivne, a nemoćne oporbenjake.

Penavi više ne smetaju ni ćirilica ni Lex Perković! Hoće li podnijeti ostavku nakon blamaže koju je sam sebi priredio?

Nominalni šef Domovinskog zastoja Ivan Penava, podnositelj PPPPPVRH-a u suradnji s Peđom Grbinom i Sandrom Benčić, gorko je požalio što se upustio u tu avanturu. Još će se dugo oporavljati od nje…

Kompleksi i mržnja ih spajaju

U svom 10-minutnom obraćanju Plenković odaslao je jasnu poruku Penavi, Grbinu i Benčić, tj. „ideološkom moratoriju“ koji je uspostavljen između njihovih partija, pokreta i platformi:

- HDZ je dobio uvjerljivo povjerenje na parlamentarnim izborima 2020. godine, dobit će ga i na izborima za godinu i pol dana! A vi niste dobili povjerenje sugrađana - niti ćete ga dobiti. Zbog stalnih poraza koje doživljavate iz vašega polupismenog uratka izvire nezadovoljstvo, mjestimice i mržnja prema Vladi RH i meni osobno.

Ne mogu nam oprostiti strateške uspjehe

Iz te erupcije negativnih osjećaja - nastavio je hrvatski premijer - razvidno je da nam ne možete oprostiti ni to što smo ostvarili nacionalne strateške ciljeve - Pelješki most, LNG terminal, Schengen i eurozonu:

- Ne možete nam oprostiti ni ekonomska i socijalna postignuća: u pandemiji smo neviđenim mjerama očuvali 800.000 radnih mjesta i spasili 130.000 poduzeća, spriječili val otkaza i stečajeva, a u ovoj globalnoj krizi kroz tri paketa mjera, teška 26 milijardi kuna, zaštitili standard građana i gospodarstva te subvencionirali struju, plin, naftne derivate… Rezultat? Hrvatska je po rastu BDP-a u samom vrhu Europske unije!

Ponosni na svoja postignuća!

I bez ikakve zadrške ću vam poručiti: Da, ponosan sam na postignuća naše Vlade! - zaključio je predsjednik Andrej Plenković.

Više na: Plenković: Ponosan sam na Vladina postignuća, a oporba je napravila razdjelnicu od povijesno pravih odabira

A A A