Vijesti
26. 2. 2023.

CROBAROMETAR: HDZ i dalje uvjerljivo, premoćno prvi. Nastavlja se Grbinova agonija!

Prema istraživanju Nove TV, SDP se potkraj veljače mora zadovoljiti s mizernih 12,2%. Usprkos difamacijskoj kampanji udružene oporbe, HDZ je jači od posrnule partije za 17,1 postotnih bodova! Drukčije rečeno: naš je rejting dva i pol puta veći od SDP-ova. MOST & NE Možemo bore se za počasno 3. mjesto ispod nedostižnih im 10%, a Domovinski zastoj već se uobičajeno mota oko izbornog praga. „Centar“ fejkera Ivice Puljka, također uobičajeno. duboko je ispod magične granice od 5%. Građana koji ne znaju komu bi dali glas u veljači je 15,1 posto.

„Političkih previranja nije manjkalo u tjednima za nama, no nema značajnijih promjena u podršci vodećim strankama“ - komentirali su u Dnevniku Nove TV predstavljajući rezultate tradicionalnog istraživanja Crobarometar.

HDZ u suverenom vodstvu

Unatoč kampanji podmetanja i laži udružene oporbe (i regresivne ljevice i lažne desnice), HDZ je i dalje u suverenom vodstvu. Da su ovih dana parlamentarni izbori, našoj bi stranci povjerenje dalo 29,3 posto hrvatski građana.

Ostajemo uvjerljivo najjača, pobjednička stranka! Ljudi vide tko postiže rezultate, a tko samo podmeće klipove & prodaje maglu!

Neodlučni - 2. politička snaga

Neodlučni birači - što dosta govori o uvjerljivosti oporbe - već mjesecima su druga politička snaga u zemlji.

Što jest, jest, oporbi ne ide. Udruženi Penava, Grbin & Benčić „na aparatima“

Građana koji ne znaju komu bi dali glas u veljači je 15,1 posto.

Agonija zvana Grbin

Na trećem je mjestu SDP s nimalo pohvalnih 12,2 posto potpore.

Partija posrnulog Peđe Grbina, kraljevića naknada za odvojeni život, zaostaje za HDZ-om za impresivnih 17,1 postotnih bodova!

Mrtva trka mališana & aktivista

Slijede MOST-ovi mališani, koje bi na glasačkom listiću zaokružilo 9 posto ispitanika. Ali, ne brinite, Nikola Grmoja najavit će jubilarni 150. put da njegova družina samo što nije postala „najjača politička opcija u Hrvatskoj“.

Tresla se brda, rodio se - Grmoja! A još gore je prošao posrnuli Grbin

Disfunkcionalni aktivisti iz NE Možemo, predvođeni Sandrom „Wannabe“ Benčić, u veljači su na petoj poziciji s 8,6 posto.

Penava oko izbornog praga

Domovinski zastoj Ivana Penave, koji se neki dan propisno obrukao u Hrvatskom saboru, uobičajeno se vrzma oko izbornog praga.

Usprkos golemim ambicijama, moraju se zadovoljiti sa šestim mjestom i s 5,7 posto podrške.

Penavi više ne smetaju ni ćirilica ni Lex Perković! Hoće li podnijeti ostavku nakon blamaže koju je sam sebi priredio?

… Puljak duboko ispod

I to je to. Nitko drugi ne prelazi magičnu granicu od 5 posto. Duboko, duboko ispod nje je tzv. Centar.

Premda fejker Ivica Puljak i delinkvent Bojan Ivošević svakog tjedna prijete „nacionalnim pohodom“, zaglavili su na nimalo ohrabrujućih 2,8 posto potpore.

HSS i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) imaju po 1,7 posto, a iza njih su Fokus, HNS i IDS s po jedan i pol posto podrške sugrađana.

Napomena:

Istraživanje je provela agencija IPSOS za Novu TV između 1. i 21. veljače metodom osobnog intervjua u kućanstvu. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/- 3,6%

A A A