Vijesti
28. 2. 2023.

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je i u 3. kvartalu 2022. - za 4,0%! Podaci za cijelu 2022. još su bolji: BDP nam je skočio za 6,3%!

Sjajne vijesti iz Državnog zavoda za statistiku: u posljednjem lanjskom tromjesečju samo je Irska u cijeloj Europskoj uniji imala veći rast od Hrvatske! Naša nacionalna ekonomija raste već 7. kvartal zaredom, a na godišnjoj smo razini 4. najbrže rastuće gospodarstvo u EU-u. Nije se dogodilo ni „r“ od recesije koju je zloguko predviđala (priželjkivala) oporba. Andrej Plenković: „Zahvaljujući agilnosti i otpornosti hrvatskog gospodarstva, sjajnim turističkim rezultatima i Vladinim zaštitnim mjerama očuvana su radna mjesta te je ostvaren brzi oporavak nakon više preklapajućih kriza. Brži od svih očekivanja! A Schengen i eurozona još će dodatno podići konkurentnost Lijepe Naše!“

Uistinu sjajni podaci, posebice s obzirom na činjenicu da je prošlu godinu obilježila globalna kriza uslijed ruske agresije na Ukrajinu! - također je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- I kvartalno i na godišnjoj razini rastemo znatno više od europskog prosjeka! A to možemo zahvaliti rastu svih sastavnica BDP-a RH, od osobne potrošnje do izvoza i investicija. Podsjećam da smo lani ostvarili strateške ciljeve ulaska u europodručje i Schengenski prostor, a i čvrsto smo stali uz hrvatske građane i gospodarstvo sa zaštitnim paketima u vrijednosti 3,6 milijardi eura, koji su uključivali i regulaciju cijena struje, plina i naftnih derivata.

Što jest, jest, oporbi ne ide. Udruženi Penava, Grbin & Benčić „na aparatima“

Još bolja turistička sezona!

Budući da očekujemo da će ova turistička sezona biti sjajna, rast bi nam i u 2023. mogao biti veći od prvotnih prognoza - dodao je Andrej Plenković:

- S eurom kao valutom, a bez kontrola i barijera na granicama nakon ulaska u Schengen, Hrvatska je postala još privlačnija turistička destinacija. Više puta sam najavljivao da će naši građani već ovog ljeta opipljivo osjetiti koristi dulje europske integracije.

Gdje su sada maliciozni diletanti Grbin & Grmoja, Penava & Benčić?

Komentirajući vijesti o ubrzanom rastu Hrvatske, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović nije mogao ne osvrnuti se na zlonamjernu, destruktivnu oporbu:

- Struku poštujem. S druge strane, razni „stručnjaci“, u biti sitni politikanti, svako malo tvrde da će Hrvatska - propasti. A onda ih stvarnost demantira! Kako su u 2022. „predviđali“ recesiju, tako i sad - podjednako maliciozno - „najavljuju“ gospodarski slom zbog neradne nedjelje. Nije ih briga za ljude koji moraju raditi nedjeljom i njihove obitelji. Zato će Vlada ipak slušati hrvatske radnike i obitelji, a ne „stručnjake“.

Neradna nedjelja! Veliki interes za narodne obveznice - u prva 24 sata već uloženo 220 milijuna eura!

Tako smo i lani, ograničavajući cijene 9 ključnih prehrambenih proizvoda, poslušali građane, a ne oporbu, koja je tvrdila da će ta državna intervencija „izazvati nestašice“ - zaključio je Filipović.

A A A