Vijesti
23. 2. 2023.

Hrvati jasno vide razliku između HDZ-a & SDP-ovih licemjera. Zato ćemo za godinu i pol ponovno - pobijediti!

(PHOTO) 33. rođendan HDZ-a Brodsko-posavske županije. Andrej Plenković iz Slavonskog Broda: Sjećate li se što su SDP-ovi 'majstori' najavljivali u koroni? Da će 400.000 naših građana ostati bez posla! A što su tražili na početku globalne krize uslijed ruske agresije na Ukrajinu? Sjećate li se što su tvrdili o Pelješkom mostu? Izmišljali su koridore kroz BiH, trajekte, pontone. A o LNG terminalu? Prijetili su da će se 'bacati pod bager'... I još jedan njihov biser: slavodobitno su 'prorekli' da će trijumfirati na parlamentarnim izborima! Prizovimo si i slike kada su u Hrvatskom saboru mahali ukrajinskim zastavama, pljeskali, klicali 'Slava Ukrajini!'. No na glasovanju o EUMAM-u SDP i ostali Milanovićevi mališani stali su uz Putina! I na to ćemo ih, ne brinite, još dugo, dugo podsjećati.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika naše Vlade i naše stranke Andreja Plenkovića na obilježavanju 33. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji, održanom u Dvorani „Kristal“ (Slavonski Brod):

SDP tone ...

Sjećate li se što su SDP-ovi 'majstori' najavljivali u koroni? Da će 400.000 građana ostati bez posla!

Ali, nije bilo nikakvih '400.000 otkaza', nego je naša Vlada isplaćivala plaće za 800.000 radnika u privatnom sektoru i tako spasila 120.000 poslovnih subjekata!

... i tone

Sjećate li što su tražili na početku ove globalne krize koju je prouzročila ruska agresija na Ukrajinu? Da donesemo zaštitne mjere u vrijednosti 5 milijardi kuna.

Tražili su 5 milijardi, a mi smo donijeli tri paketa za zaštitu standarda građana i nacionalne ekonomije, ukupno teška 26 milijardi! A i po rastu BDP-a u samom smo vrhu Europske unije!

Terminal - energetska sigurnost

Sjećate li se što su govorili o LNG terminalu? Prijetili su da će se 'bacati pod bager' i tvrdili da je to 'štetan i financijski neisplativ projekt'. Da za njega 'nema interesa'!

A u stvarnosti? S terminalom na Krku stekli smo energetsku sigurnost, kapaciteti su mu razgrabljeni, a njegovim će proširenjem hrvatska prerasti u europsko čvorište za opskrbu plinom! I nitko se nije bacio pod bager…

Započinjemo energetsku suradnju s Austrijom i Bavarskom - Stvaramo europsko čvorište za opskrbu plinom!

Koridori, trajekti, pontoni, baloni

Tako su i svojedobno, umjesto Pelješkog mosta, izmišljali koridore kroz BiH, trajekte, pontone!

Mi smo pak izgradili Pelješki most i oživotvorili san o teritorijalnom spajanju Hrvatske, i to europskim novcem!

Ostvarili smo strateške ciljeve: Schengen, Pelješki most, euro, LNG terminal, Rafale. Misli li itko kako bi to uspjeli Milanović & njegovi destruktivni mališani?!

Treći mandat!

I još jedan njihov biser: slavodobitno su 'prorekli' da će trijumfirati na parlamentarni izborima 2020. godine!

A što se dogodilo u stvarnosti? HDZ je slavio s rekordnim brojem zastupničkih mandata, porazio ih s košarkaških 25 razlike!

Mališani podržali Putina

Prizovimo si i slike kada je u Hrvatskom saboru nastupio predsjednik Vrhovne rade Ruslan Stefanchuk. Mahalo se ukrajinskim zastavama, skandiralo, pljeskalo, klicalo 'Slava Ukrajini!'. Ovacije!

Ali na glasovanju o EUMAM-u SDP i ostali Milanovićevi mališani stali su uz Putina, a protiv žrtve svirepe agresije! I na to ćemo ih, ne brinite, još dugo, dugo podsjećati. Ne samo mi, nego i međunarodni partneri i hrvatski saveznici s demokratskog Zapada.

Skrivajući svoju sramotu jer je stala uz Putina & očajna zbog naših uspjeha i premoćnog rejtinga, oporba izmišljotinama pokušava stvoriti kaos!

Po treći, povijesni mandat!

Eto, to je ta ključna razlika između HDZ-a i SDP-a, razlika koju hrvatski ljudi itekako vide. Zato ćemo, zajedno, ponovno pobijediti!

Što jest, jest, oporbi ne ide. Udruženi Penava, Grbin & Benčić „na aparatima“

OSTALI GOVORNICI: HRVATSKI BRANITELJI, ĐURO ĐAKOVIĆ, POLJOPRIVREDA & ZDRAVSTVO, SCHENGEN & EURO

U članku donosimo i kraće izvatke iz obraćanja potpredsjednika Vlade RH i zamjenika predsjednika HDZ-a Tome Medveda, prvog čovjeka HDZ-a Brodsko-posavske županije Pere Ćosića, župana i člana Predsjedništva HDZ-a Danijela Marušića te predsjednika slavonskobrodskog (gradskog) HDZ-a Josipa Samardžića.

MEDVED: Nema bojišta na kojem branitelji iz BPŽ-a nisu ratovali

Brodsko-posavska županija u ratu je podnijela golemi teret, čemu sam i osobno svjedočio. Nema bojišta u Hrvatskoj i BiH na kojem nisu sudjelovali pripadnici postrojbi iz ove županije. Veliko srce i hrabrost hrvatskih branitelja, pod vrhovnim zapovjedništvom našega prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, omogućili su sve što danas imamo. I slobodu i demokraciju!

ĆOSIĆ: Vlada jamstvom za „Đuro Đaković“ probudila optimizam

Naravno da nas muče problemi, od onih globalnih, kao što je energetska kriza, do lokalnih, kao što su u prosjeku niže plaće nego u ostatku zemlje, ali brojke pokazuju da stvari idu nabolje: u BPŽ-u raste broj poduzetnika i trgovačkih društava te radnika u realnom sektoru. Raste i dobit.

Imamo izvozno orijentirano gospodarstvo, a posebno su nam važni osnutak Sveučilišta u Slavonskom Brodu te jamstvo od 400 milijuna kuna koje je Vlada premijera Plenkovića dodijelila „Đuri Đakoviću“.

Nakon što je Vlada osigurala sredstva za plaće i nastavak proizvodnje, sad stvaramo preduvjete za dugoročnu održivost „Đure Đakovića“

MARUŠIĆ: Podupiremo poljoprivrednike, poduzetnike i studente

Čim se kriza uzrokovana pandemijom pojavila, Vlada RH donijela je mjere i očuvala radna mjesta. Usto, u BPŽ-u smo usmjerili dva milijuna kuna malim poduzetnicima i milijun kuna poljoprivrednicima.

Nabavili smo aparate za dijagnostiku, obnovili sve prostorije bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, napravili u Slavonskom Brodu pedijatriju te obnovili Dom za starije i nemoćne. Skrbimo i o budućim zdravstvenim djelatnicima tako što svaki student medicine iz naše županije godišnje dobiva stipendiju od dvije tisuće eura.

SAMARDŽIĆ: Strpljivi i - uspješni!

U dijelu javnosti, dirigirano iz određenih političkih krugova, pokušava se proizvesti osjećaj besperspektivnosti - dok se minoriziraju objektivni uspjesi poput eura, Schengena ili antikriznih mjera. Kao da je to nešto beznačajno. Unatoč tome svjesni smo snage naše stranke, no podjednako tako i izazova i problema koji su pred nama. Zato ćemo, kao i do sada, biti strpljivi i - uspješni.

A A A