Vijesti
28. 2. 2023.

Ova će turistička sezona biti još bolja od lanjske! S eurom, a bez kontrola na granici, postali smo još privlačnija destinacija!

Vinogradarski muzej u Pitvama & 33. rođendan HDZ-a na otoku Hvaru. PVRH/PHDZ Andrej Plenković: Na svjetskom sajmu turizma u Münchenu nikad nije bilo tolikog interesa za Hrvatsku. Više puta sam najavljivao da će naši građani već ovog ljeta opipljivo osjetiti koristi dublje EU integracije, a s novim paketom zaštitnih mjera opet ćemo čvrsto stati i uz njih i uz gospodarstvo - koje bi 2023. moglo rasti znatno više od svih procjena! Unatoč isprepletenim krizama i opstrukcijama, ostvarili smo kapitalne ciljeve: LNG, Pelješki most, Schengen, eurozona, očuvanje radnih mjesta, ponajveći rast BDP-a u EU-u. A ništa od toga nije osigurala destruktivna oporba, nego je to osigurala naša, HDZ-ova Vlada!

BAŠTINA, IDENTITET, NARAŠTAJI

Predsjednik naše Vlade i naše stranke započeo je posjet Hvaru, otoku svojih predaka, otvorenjem Vinogradarskog muzeja u Pitvama (Općina Jelsa), u mjestu otkud je njegova baka.

- Ovaj prekrasni muzej trajni je podsjetnik na otočni način života, na naše težake, vinogradare i vinare, na nasljeđe predaka, njihove trude i žuje, ali je i kvalitetan temelj za daljnji razvoj otoka Hvara, koji počiva i na tradiciji proizvodnje vrhunskih vina. Nastavljamo podržavati ulaganja koja donose bolji život na hrvatskim škojima! - poručio je Andrej Plenković.

PONAJVEĆI RAST BDP-a U CIJELOM EU-u UISTINU JE SJAJAN USPJEH!

Iz Pitava u - Grad Hvar. Na 33. obljetnicu osnutka HDZ-a na otoku Hvaru.

Donosimo ključne naglaske iz govora predsjednika Plenkovića:

Zaštitili standard, spriječili socijalnu frakturu

HDZ se odgovorno suočavao s izazovima u prošle 33 godine, a to čini i u ovim turbulentnim vremenima. Država je golemim zaštitnim paketima, u vrijednosti 3.6 milijardi eura, brzo i učinkovito pomogla građanima i gospodarstvu, subvencionirala cijene plina, struje i goriva.

Budući da sadašnje mjere istječu 31. ožujka, Vladin ekonomski tim razrađuje novi paket pomoći. Njime ćemo ponovno, kao i u pandemiji i u globalnoj krizi uslijed ruske agresije na Ukrajinu, zaštititi standard naših ljudi, očuvati radna mjesta, a spriječiti - po svaku cijenu - socijalnu frakturu!

Rekordna europska sredstva ZA desetljeće razvoja

Unatoč isprepletenim krizama i usprkos opstrukcijama, ostvarili smo strateške ciljeve: LNG terminal, Pelješki most, Schengen, euro… Izborili smo se i za rekordna, nezapamćena europska sredstva ZA desetljeće razvoja pred nama!

Hrvatska je 3. u EU-u po brzini provedbi reformi & povlačenja sredstava iz NPOO-a. Od 5,5 milijardi eura koja su nam na raspolaganju već smo dobili 40%!

I na otoku Hvaru, turističkom biseru Hrvatske i Mediterana, svjedočimo mnogim postignućima, ulaganjima, realizaciji niza razvojno-socijalnih projekata, financiranih nacionalnim i europskim sredstvima. A ništa od svega toga nije osigurala maliciozna, destruktivna oporba, nego je to osigurala HDZ-ova Vlada.

Ostvarili smo strateške ciljeve: Schengen, Pelješki most, euro, LNG terminal, Rafale. Misli li itko kako bi to uspjeli Milanović & njegovi destruktivni mališani?!

Ponos, postignuća, pobjeda!

I koji je rezultat našeg truda, našeg angažmana? Gospodarski rast od 6.3%! Da, ponajveći rast BDP-a u cijeloj Europskoj uniji uistinu je sjajan uspjeh!

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je i u 3. kvartalu 2022. - za 4,0%! Podaci za cijelu 2022. još su bolji: BDP nam je skočio za 6,3%!

Lanjska turistička sezona bila je fantastična, a ova će biti još - bolja! Kako nas je izvijestila ministrica Nikolina Brnjac, na svjetskom sajmu turizma u Münchenu, u Bavarskoj, nikada nije bilo tolikog interesa za Hrvatskom.

S eurom kao valutom, a bez kontrola i barijera na granici nakon ulaska u Schengen, postali smo još privlačnija destinacija! Više sam puta najavljivao da će Hrvati već ovog ljeta opipljivo osjetiti koristi dublje EU integracije...

Sve u svemu, hrvatsko gospodarstvo mogla bi u 2023. rasti znatno, znatno više od prvotnih procjena, i naših vlastitih i međunarodnih.

A A A