Vijesti
9. 3. 2023.

S kim je Milanović „usklađivao“ svoje proruske stavove & uvrede na račun demokratskog Zapada?

Andrej Plenković: U eter baca neka stara pisma valjda da prikrije teme o svojoj obitelji. Igra igrice. Sad bi kao 'usklađivao politike', a već godinu dana nanosi štetu našoj državi. Ne sjećam se da je Milanović i s kim uskladio prijetnje da će 'blokirati Švedsku i Finsku', kao ni tvrdnje da je Kosovo „oteto Srbiji“. Ni s kim nije usklađivao ni vrijeđanje SAD-a, EU-a, Ukrajine, NATO-a… No kako siješ, tako žanješ: međunarodna zajednica zapanjena je njegovim ispadima! Sad bi kao 'surađivao' - iako na dnevnoj bazi vrijeđa ministre Grlića Radmana i Banožića, bezočno laže o njima. Ne možeš jedan dan vrijeđati, a sutradan htjeti razgovor.

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stao je pred novinare u Banskim dvorima nakon sjednice Vlade RH.

Neradna nedjelja, najniža stopa za plin i ogrjevno drvo & još jedna dobra vijest za hrvatske umirovljenike!

Izdvajamo ključne naglaske iz njegovih odgovara na pitanja o pismu predsjednika Republike Zorana Milanovića:

Igra se doktora Jekylla & mistera Hydea

Milanović u eter baca neka stara pisma, valjda da pokrije teme o svojoj obitelji.

Prodaje pilu naopako, igra se doktora Jekylla i mistera Hydea.

Kremljenko se usklađuje s Kremljom

Sad bi kao „surađivao i dogovarao se“ - iako na dnevnoj bazi vrijeđa ministre Gordana Grlića Radmana i Marija Banožića te bezočno laže o njima. Sad se pravi nevješt, sad bi kao „usklađivao politike“, a već godinu dana zastupa proruske stavove i nanosi reputacijsku štetu prije svega sebi, ali i hrvatskoj državi.

Od prijetnji „novim svjetskim ratom“ ako se Ukrajinci nastave braniti & vrijeđanja Njemačke zbog slanja tenkova do „aneksije Kosova“

Ne sjećam se da je s ikim „uskladio“ svoje uvrede na račun SAD-a, Europske unije, Francuske, „fašističke Austrije“, Christiana Schmidta, NATO-a, Ukrajine… ili svoje neprihvatljivo stajalište da je Kosovo „oteto Srbiji“.

Milanović zloupotrebljava Hrvate u BiH radi promoviranja proruskih stavova - koje već mjesecima jasno zastupa

Relativizirao genocid u Srebrenici

Ni s kim Milanović nije „uskladio“ ni prijetnje da će „blokirati Švedsku i Finsku“, ni svoju relativizaciju genocida u Srebrenici...

No kako siješ, tako žanješ: međunarodna zajednica, blago rečeno, zapanjena je Milanovićevim ispadima!

IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: Karijes s Pantovčaka - kremljanski glasnogovornik

Ruska agresija ga ne interesira

Podsjećam da sam još 24. veljače prošle godine predložio da zbog ruske agresije na Ukrajinu održimo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, no Milanović nije imao interesa za taj događaj koji je izazvao tektonske poremećaje u cijelom svijetu.

Podsjećam i da je ministar obrane predložio, prema zakonu, novog čelnika VSOA-e - načelnika Obavještajne uprave brigadnog generala Miju Validžića. No Milanović ne - reagira. A sad bi se kao družio!?

Milanović je odavno sam sebi „uzeo dušu“, a kao premijer svakodnevno je „otimao državu“

Modernizacija HV-a

Trenutačno ne vidim operativnu potrebu za sastankom jer država funkcionira. Sve što treba može se riješiti korespondencijom.

I bez druženja nabavljaju se zrakoplovi Rafale, borbena vozila Bradley, helikoperi Black Hawk, ulaže se u HV, u protuzračnu obranu i ratnu mornaricu, materijalna prava hrvatskih vojnika bolja su nego ikad…

A A A