Vijesti
13. 3. 2023.

Trijumf HDZ-a, teški poraz SDP-a & potop MOST-a! Na mjesnim izborima u Rijeci deklasirali smo posrnulu Grbinovu partiju košarkaškom razlikom!

Čestitamo svim članovima riječkog HDZ-a, na čelu s predsjednikom Josipom Ostrogovićem! U mjesnim odborima imamo 20 (dvadeset!) vijećnika više nego SDP! 63 - 43! Osvojili smo čak 37% svih mandata. MOST je pak doživio još bolniji debakl od partije - propao je s 10 na mizerna 4 mandata! U prijevodu: dobili su 59 vijećnika manje od HDZ-a. PHDZ Andrej Plenković: Na izborima 2020. pokazali smo da HDZ ima veliki potencijal u zapadnom dijelu Lijepe Naše, a ovaj nam uspjeh budi dodatni optimizam. Građani prepoznaju postignuća naše Vlade, dobro vide tko je tko. Tko razvija zemlju i gradi, a tko samo ruši i opstruira!

Još jedan vrijedan podatak: naša je stranka u odnosu na prošle izbore povećala broj mjesnih odbora u kojima je ostvarila apsolutnu pobjedu s 4 na - 9!

Riječanke i Riječani prepoznali su rad osnaženog i moderniziranog gradskog HDZ-a, ali i postignuća i projekte naše Vlade RH, predvođene premijerom Plenkovićem - zahvaljujući kojima njihov grad prolazi pravu razvojnu renesansu.

Nijedan se strateški projekt, pa tako ni u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, nije ostvario bez HDZ-a!

Ovako premoćna pobjeda nad izgubljenim SDP-om i partnerskim mu MOST-om priznanje je našem predanom angažmanu i kontinuiranim rezultatima - priznanje koje jasno pokazuje trendove kako u Rijeci, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Super izborna 2024. to će i potvrditi.

PLENKOVIĆ: Sjajna pobjeda - odličan temelj za super izbornu 2024.

Čestitajući na trijumfu na mjesnim izborima, predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković istaknuo je da smo time pokazali da je HDZ i u Rijeci najjača stranka:

- Ova sjajna pobjeda odličan je temelj za super izbornu 2024. godinu. Na parlamentarnim izborima 2020. pokazali smo da ima veliki potencijal u zapadnom dijelu Hrvatske, pa smo tako u 8. izbornoj jedinici prvi put dobili 4 saborska zastupnika. A ovaj nam uspjeh budi i dodatni optimizam!

Hrvatski građani prepoznaju postignuća HDZ-a i Vlade RH, dobro vide tko je tko. Tko razvija zemlju i gradi, a tko samo ruši i opstruira - podcrtao je Plenković.

Izuzev HDZ-a, nijedna se stranka ni bi mogla & znala nositi s ovim globalnim krizama s kojima se Hrvatska morala suočiti!

OSTROGOVIĆ: Spremni smo preuzeti odgovornost za naš voljeni grad!

Josip Ostrogović, predsjednik - punim nazivom - Gradske organizacije HDZ-a Grada Rijeke, naglasio je da se ovim trijumfom potvrdio trend rasta rejtinga naše stranke:

- Zajedno, ponosno i odvažno, dogodine idemo po povijesni 3. uzastopni mandat u Banskim dvorima i po 5. zastupnika iz naše izborne jedinice!

Jasna vizija & strategija razvoja

Ponovit ću bez i najmanje zadrške: nijedna vlada nije za Rijeku i Primorsko-goransku županiju napravila toliko koliko ova naša, HDZ-ova, predvođena premijerom Plenkovićem! - nastavio je Ostrogović:

- Izgrađen je LNG terminal usprkos koordiniranim opstrukcijama SDP-a i MOST-a, izgrađena je i nastavlja se graditi cestovna infrastruktura, Zagrebačka obala, sveučilišna bolnica na Trsatu, stiže i nova ACI marina…

Potvrdilo se koliko je naša odluka o izgradnji LNG terminala bila dalekovidna! RH preuzima ključnu ulogu na energetskoj karti Europe!

Imamo jasnu viziju i strategiju razvoja, spremni smo preuzeti odgovornost za upravljanje našim voljenim gradom! Od srca zahvaljujem Riječankama i Riječanima na povjerenju! - zaključio je prvi čovjek HDZ-a u Gradu na Rječini.

BUTKOVIĆ: 2023. bit će godina isporuke u Rijeci!

Nacionalni potpredsjednik HDZ-a, predsjednik primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a i potpredsjednik Vlade RH Oleg Butković napomenuo je da iza svakoga većeg razvojno-socijalnog projekta u zadnjih 7 godina u Rijeci stoji upravo ova naša Vlada:

- Kada smo preuzeli ključeve Banskih dvora, 3. maj je bio pred propašću. No mi smo to spriječili! Neviđenim zaštitnim mjerama spriječili smo i socijalnu frakturu u dvjema globalnim krizama. I ne samo da smo očuvali radna mjesta, nego i povećali zaposlenost!

Nova bolnica, cesta D 403, Deep Sea terminal …

Godina 2022. bila je godina isporuke strateških projekata u Hrvatskoj - dodao je - a 2023. bit će godina isporuke u Rijeci:

- Završit će se nova bolnica, izgraditi cesta D 403 - koja će Deep Sea kontejnerski terminal spojiti s riječkom obilaznicom i autocestom! HDZ je najveća, najvažnija, jedina ozbiljna i pobjednička stranka u Hrvata!

Nakon LNG terminala, s kojim je stavljena na energetsku kartu Europe, Hrvatska će s projektom Rijeka Gateway dospjeti i na prometnu i gospodarsku mapu svijeta!

A A A