Vijesti
14. 3. 2023.

Jednoglasna potpora 4. paketu zaštitnih mjera Vlade RH!

'I dalje snažno i čvrsto stojimo uz građane i gospodarstvo!' - poručio je Andrej Plenković još tijekom sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a, u trenutku kad je vodstvo stranke pružilo punu podršku novom paketu. Oleg Butković: Beziznimno smo pozdravili sveobuhvatne mjere. U rekordnu turističku sezonu ući ćemo bez socijalne frakture, štoviše, uz daljnji rast zaposlenosti! Zadovoljni smo i s trijumfom na mjesnim izborima u Rijeci. Pomeli smo SDP! Petar Šimić: I činjenica koju oporba svjesno prešućuje. Zahvaljujući subvencijama na struju, plin i goriva, Hrvatska ima 2. najnižu cijenu energenata u EU-u! Stoga su 'kritike' na račun paketa zlonamjerne i - bespredmetne!

(VIDEO) „Kao što smo i dosad činili u globalnoj krizi, ovim ćemo izdašnim mjerama ispuniti tri ključna cilja: ublažiti posljedice rasta cijena energenata na svjetskom tržištu, zaštititi nacionalnu ekonomiju i standard hrvatskih ljudi te posebnim potporama i poticajima izravno novčano pomoći svima kojima je to potrebno!“ - također je na društvenim mrežama istaknuo predsjednik Andrej Plenković tijekom sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

Novim mjerama, vrijednim 1.7 milijardi €, nastavljamo štititi standard hrvatskih građana & nacionalnu ekonomiju!

Nakon same sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a pred novinare su stali potpredsjednik HDZ-a i Vlade RH Oleg Butković te prvi čovjek Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Petar Šimić.

Donosimo, objedinjeno, ključne naglaske iz njihovih izjava i odgovora na novinarska pitanja:

BUTKOVIĆ: Sve ide vrlo, vrlo dobro

Jednoglasna potpora! Nakon što su novi zaštitni paket podržali socijalni partneri na GSV-u te Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u RH i Hrvatska zajednica općina, izdašne i sveobuhvatne mjere Vlade RH beziznimno su pozdravili i članovi nacionalnog vodstva HDZ.

Hrvatskla će ne samo bez socijalne frakture, nego i uz daljnji rast zaposlenosti ući u, uvjereni smo, rekordnu turističku sezonu!

Trijumf u Rijeci

Izrazili smo zadovoljstvo i trijumfom na izborima za mjesne odbore u Rijeci, na kojima smo „pomeli“ SDP s 20 razlike. Toliko vijećnika imamo više od njih. HDZ je u velikom gradu - u kojem nije na vlasti - osvojio 37% ukupnog broja mandata! Čestitamo riječkom HDZ-u!

Trijumf HDZ-a, teški poraz SDP-a & potop MOST-a! Na mjesnim izborima u Rijeci deklasirali smo posrnulu Grbinovu partiju košarkaškom razlikom!

Podsjećam da smo nedavno pobijedili i u Splitu, na Mertojaku i u gradskom kotaru Split 3. Nema nikakve euforije, ali sve što se tiče naše stranke ide vrlo, vrlo dobro.

ŠIMIĆ: Sigurnost & predvidivost = mirno planiranje

Četvrtim paketom zaštitnih mjera, vrijednim 1.7 milijardi eura, obuhvaćeni su svi segmenti društva. I podatak za koji bi oporba htjela da ga Hrvati „zaborave“: zahvaljujući subvencijama Vlade RH na struju, plin i goriva, Hrvatska ima, osim Mađarske, najniže cijene energenata u cijeloj Europskoj uniji!

Stoga su oporbene kritike na račun ovog paketa zlonamjerne i - bespredmetne! I građani i poduzetnici i obrtnici zadovoljni su činjenicom da će gotovo sve mjere biti na snazi godinu dana, pa imaju sigurnost i predvidivost te mogu mirno planirati kućne proračune i/ili poslovne aktivnosti.

Istodobni ulazak 1. siječnja u Schengen i eurozonu Hrvatskoj donosi globalni politički i ekonomski kredibilitet & kvalitetniji život!

A A A