Vijesti
14. 3. 2023.

HDZ uspješno odgovara na izazove - Jači smo nego ikada!

(PHOTO) 30. rođendan HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Andrej Plenković: Dokazali smo da imamo snage, volje i znanja riješiti probleme na dobrobit hrvatskog naroda i u korist cijelog društva! S 4. paketom mjera za zaštitu građana i gospodarstva, vrijednim 1.7 milijardi eura, nastavljamo subvencionirati cijene plina, struje i goriva, a masivnom novčanom pomoći činimo iskorak u potpori onima kojima je najpotrebnija. S LNG terminalom osigurali smo energetsku neovisnost, a s Pelješkim mostom teritorijalno spojili zemlju. Ubrzali smo obnovu, a do kraja mandata izgradit ćemo autocestu A11 i povezati Sisak sa Zagrebom - što će snažno pridonijeti revitalizaciji ovog dijela Lijepe Naše!

Mnogobrojne članice i članovi HDZ-a do posljednjeg su mjesta ispunili dvoranu Hotela „Panonija“ u Sisku na svečanom obilježavanju tri desetljeća od osnutka Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.

Kao i na svim ostalim obljetnicama diljem Hrvatske, i ovdje je vladala izvrsna atmosfera, ispunjena ponosom na velika postignuća koje su ostvarile naša stranka i naša Vlada RH.

Izuzev HDZ-a, nijedna se stranka ni bi mogla & znala nositi s ovim globalnim krizama s kojima se Hrvatska morala suočiti!

Donosimo ključne naglaske iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića:

Ponosni na postignuća

Za vrijeme COVID-a država je pokrivala plaće za 800.000 radnika u privatnom sektoru, uveli smo Hrvatsku u Schengen i europodručje, izgradili Pelješki most i LNG terminal, kupili višenamjenske borbene avione Rafale…

Prebrođujemo globalnu energetsku krizu nastalu ruskom agresijom na Ukrajinu, čuvamo stabilnost i socijalnu koheziju. Dokazali smo da imamo snage, volje i znanja riješiti probleme na dobrobit hrvatskog naroda i u korist cijelog društva!

HDZ se upravo po postignućima razlikuje od konkurenata - Slijedeći put koji je zacrtao dr. Franjo Tuđman ostvarili smo sve strateške ciljeve!

Pomoć onima kojima je najpotrebnija

Sada donosimo novi, 4. paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu, težak 1.7 milijardi eura. Nastavljamo sa subvencioniranjem cijena plina, struje i naftnih derivata - benzin, dizel i plavi dizel i dalje će bili jeftiniji za 30-ak centi nego što bi koštali bez Vladinih mjera! Također, ostaju najniže moguće stope PDV-a na plin.

Osim toga, masivnom novčanom pomoći činimo veliki iskorak u potpori onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Novim mjerama, vrijednim 1.7 milijardi €, nastavljamo štititi standard hrvatskih građana & nacionalnu ekonomiju!

Povećavamo i dječji doplatak, pa će tako novim Vladinim mjerama potpore biti obuhvaćeno 130.000 obitelji, odnosno 230.000 djece. 

Do kraja mandata autocesta do Siska

Što se tiče same Sisačko-moslavačke županije, povećali smo kvotu regionalnih potpora znatno više nego u drugim dijelovima Hrvatske, što je poruka investitorima da će ovdje biti najbolji uvjeti ulaganja.

Ubrzali smo obnovu, a do kraja mandata izgradit ćemo autocestu A11 i povezati Sisak sa Zagrebom - što će snažno pridonijeti revitalizaciji ovog dijela Lijepe Naše!

U ovom mandatu dovršetak autoceste do Siska - Novi most na Odri već idućeg ljeta!

Zajedno po 3. uzastopni mandat!

Zahvaljujem članstvu na svemu što čini za stranku i Hrvatsku. Suočili smo se sa svim mogućim izazovima koji su zahtijevali svakodnevno krizno upravljanje. I HDZ uspješno odgovara na njih - jači smo nego ikada!

Zašto je naš rejting i dalje dominantan? Zato što svoj Izborni program „Sigurna Hrvatska“ provodimo u djelo!

Na izborima 2020. obnovili smo povjerenje hrvatskih građana, uz uvjerljivu pobjedu i ovdje u VI. izbornoj jedinici. Zajedno, ponosno i odvažno, nošeni svojim postignućima, pobijedit ćemo i na izborima 2024. za 3. uzastopni, povijesni mandat!

MNOGI GOVORNICI & VISOKI DUŽNOSNICI

Osim predsjednika Plenkovića, okupljenima su se obratili i zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade RH general Tomo Medved, međunarodni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ministar rada, mirovinskog sustava i socijalne politike Marin Piletić te domaćini - prvi čovjek sisačko-moslavačkog HDZ-a i župan Ivan Celjak, prvi čovjek sisačkog (gradskog) HDZ-a Tomislav Kralj i jedan od utemeljitelja naše stranke na ovom području Ivan Bobetko.

Na skupu su sudjelovali brojni visoki dužnosnici naše stranke: potpredsjednica Zdravka Bušić, glavni tajnik Krunoslav Katičić, politički tajnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, član Predsjedništva i MVEP Gordan Grlić Radman…

A A A