Vijesti
15. 3. 2023.

Da nije bilo mjera Vlade RH, struja bi za kućanstva poskupjela 96%, a plin 70%. I to je najbolji odgovor kritikantskoj oporbi

Butković: Poručio bih Sandri Benčić da pita Tomaševića što bi za ZG gradske tvrtke značilo da naša Vlada NE subvencionira energente. Zagreb to ne bi izdržao. I ostali su nas gradonačelnici molili da produžimo ove moćne zaštitne mjere, no sad ih njihove stranke ili platforme „kritiziraju“. U oporbi nisu baš dosljedni. Stoga vrijedi ponoviti: zahvaljujući Vladinim paketima pomoći, RH ima 2. najnižu cijenu struje i plina u EU-u! Filipović: Ne zaboravimo i da bi bez naših intervencija goriva bila skuplja oko 0.3 eura po litri. Nastavljamo štititi nacionalnu ekonomiju i standard, a da smo u tome dosad bili učinkoviti, potvrđuje lanjski rast BDP-a od 6.3%, po čemu smo 4. najbrže rastuće gospodarstvo u Europi.

U više istupa u medijima i potpredsjednik Vlade RH za gospodarstvo Oleg Butković i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović govorili su o snazi, primjerenosti i sveobuhvatnosti novog paketa zaštitnih mjera, vrijednog 1.7 milijardi eura.

U cijelosti predstavljen 4. paket mjera za zaštitu kućanstava & nacionalne ekonomije. Limitirane su cijene 8 životnih namirnica!

Ujedno su Butković i Filipović efektno odgovorili na politikantske napade maliciozne oporbe. Donosimo, objedinjeno, njihove ključne poruke.

BUTKOVIĆ: Produženjem mjera na duže razdoblje poslali smo snažnu poruku sigurnosti

Poručio bih gospođi Sandri Benčić da pita gradonačelnika Zagreba što bi za gradske tvrtke značilo da Vlada RH NE subvencionira cijene energenata, da je dopustila da budu tržišne. Gradski proračun to jednostavno ne bi izdržao.

U žalosnoj priči o nezakonitom poskupljenju vode Tomašević je najmanje 5 puta lagao Zagrepčane!

Licemjerne li oporbe!

Nije ovdje riječ, međutim, samo o Tomislavu Tomaševiću, nego i o ostalim gradonačelnicima. Na sastancima su nas molili da produžimo ove doista moćne zaštitne mjere, no sada ih njihove stranke ili platforme „kritiziraju“. Blago rečeno, u oporbi nisu baš dosljedni.

Stoga za njih vrijedi ponoviti: zahvaljujući paketima pomoći građanima, lokalnim jedinicama i gospodarstvu Hrvatsku ima drugu najnižu cijenu i električne energije i plina u cijeloj Europskoj uniji.

Nastavak pozitivnog trenda

Produženjem mjera na duže razdoblje ponovno smo našim sugrađanima poslali snažnu poruku sigurnosti. Ne samo da ćemo spriječiti socijalnu frakturu, nego ćemo i nastaviti s trendom rasta zaposlenosti.

Jednoglasna potpora 4. paketu zaštitnih mjera Vlade RH!

FILIPOVIĆ: Kada se odgovorno upravlja, onda država ima sredstva da građanima bude oslonac

Da nije bilo mjera Vlade RH, struja bi za kućanstva poskupjela 96%, a plin 70%. I to je najbolji odgovor kritikantskoj oporbi. Ne zaboravimo i da bi bez Vladinih kontinuiranih intervencija goriva bila skuplja oko 0.3 eura po litri.

Pitate otkud novac za sve te subvencije i novčane pomoći? Odgovor je jednostavan: sve tri svjetske agencije podigle su kreditni rejting Hrvatske na najvišu razinu u povijesti jer smo odgovorno upravljali javnim financijama. A kada se upravlja dobro, onda država ima sredstva da svojim građanima bude oslonac i u ovako teškoj globalnoj krizi.

4. najbrže rastuće gospodarstvo u Europi

Novim paketom mjera nastavljamo čvrsto štititi standard hrvatskih građana i nacionalnu ekonomiju. Da smo u tome i dosad bili učinkoviti, potvrđuje i podatak o lanjskom rastu BDP-a od 6.3%, po čemu je Hrvatska 4. najbrže rastuće gospodarstvo u Europi.

HDZ uspješno odgovara na izazove - Jači smo nego ikada!

A A A