Vijesti
17. 3. 2023.

I „desna“ oporba protiv neradne nedjelje, najnižeg PDV-a na plin & većih mirovina!

Stranke koje se kite 'domovinstvom' i 'obiteljskim vrijednostima' opet su se udružile s regresivnom ljevicom - sa Sandrom Benčić Planinc, Katarinom Peović, Ankom Mrak Taritaš & Peđom Grbinom. Očito su im 'ideološki moratorij' i mržnja prema HDZ-u važniji od dobrobiti sugrađana i od vlastitih svjetonazorskih načela u koje se tako glasno kunu. Andrej Plenković: „Nakon što je Vlada RH jučer donijela sve potrebne odluke kako bi već 4. po redu zaštitni paket u ovoj globalnoj krizi stupio na snagu 1. travnja, danas je Hrvatski sabor usvojio važne i korisne zakone. Nastavljamo raditi posao za koji smo dobili povjerenje sugrađana!“.

MOST, Domovinski zastoj, Ruski suverenisti… svi su oni napustili sabornicu te - skupa s partijama, platformama i frontama - odbili podržati izmjene Zakona o trgovini, kojima se pravedno regulira rad nedjeljom.

Reguliramo rad nedjeljom - Ostvarujemo Izborni program „Sigurna Hrvatska“ & Program rada Vlade RH!

Odbili su u Hrvatskom saboru podržati i izmjene Zakona o PDV-u, kojima se zadržava najniža stopa PDV-a na plin i ogrjevno drvo. Samo ta mjera za zaštitu standarda vrijedna je 46 milijuna eura.

Odbili su i ukidanje dodatnog zdravstvenog doprinos za umirovljenike, kojim će oko 32.000 naših starijih sugrađana dobiti veće mirovine.

Neradna nedjelja, najniža stopa za plin i ogrjevno drvo & još jedna dobra vijest za hrvatske umirovljenike!

Jednoglasno - 77 glasova ZA

Sve te zakone koji idu u korist hrvatskih građana parlamentarna je većina donijelo jednoglasno - sa 77 glasova ZA, bez oporbenih zastupnika svih boja i zastava, koji su odlaskom sa sjednice stali uz Mrak Taritaš (GLAS) - jer nisu prihvaćene izmjene Zakona o socijalnoj skrbi koje je predložila.

S tim da je Hrvatski sabor, odbivši većinom glasova njezin prijedlog, obvezao Vladu RH da već do ljetne stanke dostavi cjelovite izmjene tog zakona kako bi se poboljšao status ne samo roditelja njegovatelja, nego i ostalih korisnika sustava socijalne skrbi.

(Lažna) desnica drži ljestve ljevici

Zastupnici (lažne) desnice, naravno, mogli su biti protiv takve odluke saborske većine, mogli su održati 100 konferencija za medije i - ako već misle da će od toga profitirati - napadati HDZ i Vladu. No nema nijednog suvislog opravdanja zašto su u ovom igrokazu držali ljestve SDP-u, možemoistima i kompaniji te time odbili podržati neradnu nedjelju, najniži PDV na plin i veće mirovine.

Očito su im „ideološki moratorij“ i mržnja prema HDZ-u važniji od dobrobiti sugrađana i od vlastitih svjetonazorskih načela u koje se tako glasno kunu.

PRIHVAĆENI I ZAKONI IZ ZDRAVSTVENE REFORME

Hrvatski sabor jednoglasno je, sa 77 glasova vladajuće većine, usvojio i izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i Zakona o zdravstvenoj zaštiti - koji su dio paketa reforme zdravstva.

Beroš: Promjene u zdravstvu nisu kozmetičke nego strukturne

NASTAVLJAMO RADITI POSAO ZA KOJI SMO DOBILI POVJERENJE GRAĐANA!

„Nakon što je Vlada RH jučer donijela sve potrebne odluke kako bi već 4. po redu zaštitni paket u ovoj globalnoj krizi stupio na snagu 1. travnja, danas je Hrvatski sabor usvojio zakone o pravednom reguliranju rada nedjeljom, zadržavanju najniže stope PDV-a na plin i ogrjevno drvo, zdravstvenoj reformi i oslobađanju umirovljenika od doprinosa. Nastavljamo raditi posao za koji smo dobili povjerenje građana!“ - istaknuo je predsjednik Andrej Plenković.

Čvrsto stojimo iza građana & gospodarstva: Od COVID-a do danas donijeli smo zaštitne mjere u vrijednosti 6.8 milijardi eura! Ili više od 51 milijarde kuna!

A A A