Vijesti
4. 4. 2023.

Kad imate snažnu državu, onda u pandemiji možete očuvati 800.000 radnih mjesta & u ovoj globalnoj krizi donijeti već 4 paketa za zaštitu standarda!

(VIDEO & PHOTO) 33. rođendan HDZ-a u Novom Zagrebu i Trnju. Andrej Plenković: Kad je država jaka, onda možete subvencionirati i struju i plin, tako da cijene ostanu među najnižima u EU-u. Možete uvesti besplatne udžbenike i obroke za sve osnovne škole, modernizirati HV, ispraviti SDP-ove nepravde prema hrvatskim braniteljima te - kao narodnjačko-demokršćanska stranka - pravedno regulirati rad nedjeljom. Kad je Hrvatska snažna, onda je i HDZ-ov rejting dominantan. A Hrvatska će uz rekordna EU sredstva za koja smo se izborili biti sve jača i jača, dok će oporba ostati - oporba! Gubitnička, zavidna i maliciozna!

Ponos, postignuća, pobjeda! Sjajna atmosfera, dupkom puna dvorana, snaga zajedništva, sinergija mladosti i iskustva - prave su riječi koje opisuju obilježavanje 33. obljetnice osnutka HDZ-a gradskih četvrti Novi Zagreb - zapad, Novi Zagreb - istok, Trnje i Brezovica, održanom u Kulturnom centru Travno.

Za Zagreb nema nikakve nade s Tomaševićem, retrogradnom Benčić, njihovim nedoraslim aktivistima & Milkom Planinc!

Osim predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, okupljenima su se u ime vodstva naše stranke obratili zamjenik predsjednika HDZ-a (i potpredsjednik Vlade) general Tomo Medved, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba i član Predsjedništva HDZ-a dr. sc. Misliva Herman te prvi čovjek Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Vladimir Šeks.

Donosimo ključne poruke iz njihovih govora.

PLENKOVIĆ: Kad je država snažna, onda možete i ubuduće, ako zatreba, donositi zaštitne mjere!

Kada imate snažnu državu, onda možete u pandemiji isplatiti plaće za 800.000 zaposlenih u privatnom sektoru i očuvati njihova radna mjesta, onda možete i u ovoj globalnoj krizi donijeti već 4 paketa za zaštitu standarda i gospodarstva te subvencionirati i struju i plin - tako da cijene za hrvatske obitelji ostanu među najnižima u cijelom EU-u.

Kada je država snažna, onda možete dokapitalizirati HEP i zadržati stabilnost nacionalne elektroenergetske kompanije kako biste i ubuduće, ako zatreba, mogli donositi zaštitne mjere i podjednako čvrsto stati uz hrvatske građane.

Hrvatski građani mogu biti mirni. Cijene i struje i plina ostaju - iste! Donosit ćemo zaštitne mjere dokle god to bude potrebno!

Zamjena sovjetske tehnologije, zaštita granice & pomoć Hrvatima u BiH

Sa snažnom državom možete uvesti besplatne i udžbenike i prijevoz i obroke za sve učenike osnovnih škola, ali i modernizirati Hrvatsku vojsku, zamjenjivati zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom zapadnom, ispraviti SDP-ove nepravde prema hrvatskim vojnicima i hrvatskim braniteljima. Onda možete jačati policiju kako bi zemlju štitila od ilegalnih migracija.

Onda možete, kao narodnjačko-demokršćanska stranka, pravedno regulirati rad nedjeljom, ali i uz nikad bolji međunarodni položaj RH pomoći Hrvatima u BiH u borbi za punu ravnopravnost.

Sve velike ciljeve ostvarujemo na dobrobit građana!

Daleko jači od oporbe, i od ljevice i od kvazidesnice!

Kada je Hrvatska jaka, onda je i HDZ-ov rejting ovako dominantan i u 8. kalendarskoj godini mandata naše Vlade RH. Onda ste daleko jači od oporbe, i od ljevice i od kvazidesnice. A Hrvatska će uz rekordna europska sredstva za koja smo se izborili biti sve jača i jača, dok će oporba i nakon nadolazećih izbora ostati - oporba! Zavidna, gubitnička i maliciozna!

Od sjajnog rejtinga HDZ-a važnije je to što Hrvatska ima rekordnu zaposlenost & to što je prosječna neto plaća najviša u povijesti!

Zajedno, nastavljamo provoditi u djelo Izborni program „Sigurna Hrvatska“, raditi posao za koji smo dobili povjerenje sugrađana!

Zašto je naš rejting i dalje dominantan? Zato što svoj Izborni program „Sigurna Hrvatska“ provodimo u djelo!

MEDVED: HDZ je predvodio sve ključne procese u Hrvatskoj - tako će i nastaviti!

Naša je Vlada u proteklih 7 godina učinila velike iskorake prema hrvatskim braniteljima, ispravljajući brojne nepravde kojima su bili izloženi. A to ćemo činiti i ubuduće, usmjeravajući energiju osobito na pronalazak nestalih osoba iz velikosrpske agresije.

Od predvođenja hrvatskog naroda u borbi za demokraciju i slobodu, preko ulaska u NATO i EU, do pristupanja Schengenu i europodručju, upravo je HDZ predvodio sve ključne procese od osamostaljenja do danas, kada jednako snažno i odgovorno upravljamo svojom zemljom!

Do pobjede!

Ponosni smo na vas, članice i članove HDZ-a, te vas i ovim putem pozivam da budete pronositelji postignuća i programa naše stranke. Što posebno ističem u svjetlu izborne 2024. godine, u kojoj se očekuje maksimalni angažman svih nas.

Naši rezultati najbolji su argument s kojim izlazimo pred hrvatski narod tražeći novo povjerenje. Uz energiju naših mladih, iskustvo naših utemeljitelja, hrabrost hrvatskih branitelja i postojanost naših žena, siguran sam da ćemo na svim izborima koji nas čekaju iduće godine - pobijediti!

ŠEKS: Jedina politička organizacija u povijesti koja je Hrvatsku dovela do pune državnosti!

Drage HDZ-ovke i HDZ-ovci, nikad nemojte zaboraviti da ste članice i članovi državotvorne stranke koja je pod vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana ostvarila stoljetni san hrvatskog naroda - slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku!

HDZ je jedina politička organizacija u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti koja je uspjela pobjedonosno završiti put do pune suverenosti i državnosti!

Ususret 25. godišnjici smrti Gojka Šuška

Nakon 100. obljetnice rođenja dr. Tuđmana, početkom svibnja zajedno ćemo obilježiti i 25. godišnjicu smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, još jednog velikana, jednog od najzaslužnijih za pobjedu u pravednom, obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu, čovjeka koji je pridonio oživotvorenju dviju poluga Tuđmanove doktrine bitnih za postanak suvremene hrvatske države - zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske te pomirbe hrvatskih ljudi, koji su se po prvi put borili pod jednom zastavom i jednim zapovjedništvom.

Živjela nam jedina i vječna Hrvatska!

24. godišnjica smrti velikana suvremene hrvatske povijesti Gojka Šuška - ratnog ministra obrane & najbližeg suradnika dr. Tuđmana

HERMAN: Zagrebu zaslužuje puno više od nesposobne družine „NE Možemo“!

Više nikada ne smijemo i nećemo dozvoliti da takvi amateri, koji sada obnašaju vlast u Zagrebu, ikada više zasjednu na čelo glavnoga grada Lijepe Naše.

Ali, kako bismo postigli ono što svi želimo, kako bismo preuzeli odgovornost za vođenje Zagreba, moramo izaći pred naše građane, pokazati što mislimo i što planiramo. Zato me raduje što u zadnje vrijeme vidim „poplavu“ različitih tribina i panela u organizaciji zagrebačkog HDZ-a. U Sesvetama, u Dubravi, Novom Zagrebu... Moramo izaći među ljude čije ćemo povjerenje tražiti na izborima, moraju nas vidjeti kao odgovornu alternativu.

Prazne priče & poskupljenja već dvije godine

Zagrepčani su zasićeni praznim pričama kojima su obasuti već dvije godine. Žele konkretne poteze, žele kvalitetniji život. U ovim ekonomskim prilikama, ljudi žele da cijene budu priuštive, a to im, osim Vlade RH, ovdje u Zagrebu ne jamči ama baš nitko. Jer oni koji vladaju Zagrebom te cijene samo dižu i dižu...

U žalosnoj priči o nezakonitom poskupljenju vode Tomašević je najmanje 5 puta lagao Zagrepčane!

Stoga vas pozivam na još veći angažman u Zagrebu jer naš voljeni grad to zaslužuje, zaslužuje puno više od nesposobne družine „NE Možemo“!

A A A