Vijesti
10. 4. 2023.

CRO Demoskop: HDZ povećava prednost pred regresivnom ljevicom. NE Možemo pada, a MOST - tone!

Prema istraživanju RTL-a, našu bi stranku biralo 25.8% hrvatskih građana. Jači smo od SDP-a (15.6%) i NE Možemo (9.4%) skupa za gotovo postotni bod. Platforma Sandre Benčić Planinc zadržala je 3. poziciju, ali nastavlja s padom: u mjesec dana izgubila je još 0.4%. Gubitnik mjeseca ipak je MOST. Družina tragikomičnog Nikole Grmoje i ništa boljeg Nine Raspudića strmoglavila se s ožujka na travanj za čitavi postotni bod. S 9.3 na 8.3%. Na naplatu im očito stiže ideološki moratorij. Neodlučni birači (16.7%) druga su politička snaga u zemlji, što dovoljno govori o oporbi.

HDZ je i dalje uvjerljivo prvi izbor s potporom više od četvrtine birača - komentiraju na RTL-u.

Bilježimo i blagi rast.

CRO Demoskop: HDZ kontinuirano, sigurno & stabilno u uvjerljivoj prednosti

Jači od regresivne ljevice

Našu bi stranku tako biralo 25.8% hrvatskih građana. Jači smo od SDP-a (15.6%) i NE Možemo (9.4%) skupa za gotovo postotni bod.

Kad imate snažnu državu, onda u pandemiji možete očuvati 800.000 radnih mjesta & u ovoj globalnoj krizi donijeti već 4 paketa za zaštitu standarda!

Benčić & Tomašević nastavljaju s padom

Prema istraživanju političkih preferencija CRO Demoskop za travanj, disfunkcionalna platforma Sandre Benčić Planinc i Tomislava Tomaševića zadržala je treću poziciju, ali ona - očekivano - nastavlja s padom: u mjesec dana izgubila je još 0.4%.

U žalosnoj priči o nezakonitom poskupljenju vode Tomašević je najmanje 5 puta lagao Zagrepčane!

Potop Grmoje & Raspudića

Gubitnik mjeseca ipak je MOST. Družina tragikomičnog Nikole Grmoje i ništa boljeg Nine Raspudića potonula je s ožujka na travanj za čitavi postotni bod. S 9.3 na 8.3%.

Na naplatu im, čini se, stiže ideološki moratorij, tj. stalno pozivanje regresivne ljevice na suradnju.

Grmoji je 4 više od 18

Na petom je mjestu, uz blagi pad, Domovinski pokret. U travnju ga podržava 6.7% anketiranih.

Ispod izbornog praga

I to je to. Nijedna druga politička opcija ne prelazi izborni prag.

Magičnu granicu od 5 posto nikako da dosegne Centar. Nedorasli, a hiperambiciozni Ivici Puljak mora se zadovoljiti s 3.4%.

Slijedi klub između dva i jedan posto: Radnička fronta (1.8%), HSS (1.6), Fokus (1.5), Ruski suverenisti (1.4) i IDS (1.1).

Neodlučni - 2. politička snaga

Neodlučnih birača više je nego u ožujku - sada ih je 16.7%. I po tome su druga politička snaga u Hrvatskoj, što dovoljno govori o oporbi.

NAPOMENA:

Istraživanje je za RTL Danas provela agencija Promocija plus od 2. do 5. ožujka, na uzorku od 1.300 ispitanika, uz standardnu grešku plus minus 2.7% i razinu pouzdanosti 95%.

A A A