Vijesti
12. 4. 2023.

Usprkos svim opstrukcijama, naš smjer je jasan - sigurna Hrvatska, jaka i nikad bolje međunarodno pozicionirana!

(VIDEO) „AKTUALAC“. PVRH Andrej Plenković: Zastupniče Grbin, SDP-u je rejting 12%, dižete kredite kako biste plaćali „PR magove“. No i s njima ćete ostati u oporbi! S druge strane, mi podižemo plaće i mirovine, imamo najveći broj zaposlenih ikad i rast BDP-a među najsnažnijima u EU-u. * Zastupnice Vidović Krišto, uveli smo zemlju u Schengen i eurozonu, a benefiti su konkretni: za uskrsne blagdane došlo je 50% više stranih turista nego lani! * Zastupniče Dretar, dok su masovni prosvjedi organizirani diljem Europe, mi nismo imali nijedan. Zašto? Zato što smo u pandemiji očuvali 800.000 radnih mjesta, zato što smo u krizi 2022. subvencionirali energente i izravno novčano pomogli svim ugroženim skupinama.

Aktualnim prijepodnevom započela je, kao i obično, 16. sjednica Hrvatskog sabora. Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković - također po običaju - čvrsto je i argumentirano odgovarao na pitanja zastupnika iz redova destruktivne, jalove i maliciozne oporbe, ujedinjene samo u frustriranosti i mržnji.

Donosimo ključne naglaske iz Plenkovićevih odgovora Peđi Grbinu (SDP), Karolini Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) i Davoru Dretaru (Domovinski zastoj):

O surovoj realnosti SDP-a & posrnulog Grbina

Zastupniče Grbin, u tri godine, koliko ste na čelu SDP-a, izbacili ste 3.000 članova, iz saborskog kluba Vam je otišlo 18 zastupnika, dvaput ste raspustili svoju zagrebačku organizaciju, rejting vam je na povijesno niskih 12%...

Prezadužena ste stranka, pa morate dizati kredite kako biste plaćali „PR magove“. No i s njima ćete ostati u - oporbi! To je vaša realnost.

Pozdravite sve one koji vape za tim da što prije odem, makar i u NATO! Sugrađani će odrediti hoću li i u 3. mandatu biti premijer!

Na dobrobit građana

S druge strane, a i usprkos vašim opstrukcijama, Vlada RH postiže rezultate na dobrobit građana: konstantno povećavanje plaća i mirovina, prosječne plaća sada iznosi 1.094 eura, probili smo granicu od 8.000 kuna; najveći broj zaposlenih ikad, a istodobno najniža nezaposlenost - od samo 6.9%; rast BDP-a među najsnažnijima u cijeloj Europskoj uniji; investicijski kreditni rejting…

Naš smjer je jasan - sigurna Hrvatska, jaka i nikad bolje međunarodno pozicionirana!

Zahvaljujući Schengenu i euru, turistička godina bit će rekordna, a rast veći od svih očekivanja!

Zastupnice Vidović Krišto, da, Hrvatska je europska zemlja, članica EU-a već 10 godina. I na to smo ponosni, to su naše vrijednosti. Vi, međutim, u pripremama za ulazak u EU niste sudjelovali, a ni od kada smo članica niste pridonijeli baš - ništa.

Za razliku od Vas, naša je Vlada u tom razdoblju učinila goleme iskorake u korist građana, društva i nacionalne ekonomije te uvelike pridonijela jačanju međunarodnog položaja RH. U vremenu najveće sigurnosne, energetske i prehrambene krize te inflatornih pritisaka uveli smo zemlju u Schengen i eurozone, a benefiti su već konkretni: tijekom uskrsnih blagdana u Hrvatsku je došlo 50% više stranih gostiju nego lani!

Nakon Schengena i eura, ove godine očekujemo viši gospodarski rast & veće turističke prihode nego što se predviđalo!

Stoga bez zadrške mogu najaviti da će turistička godina biti rekordna, a rast BDP-a u 2023. veći od svih očekivanja!

Mala lekcija za ignorante: Zašto su prosvjedi na koje su gorljivo pozivali doživjeli fijasko?

Zastupniče Dretar, dok su mnogi masovni prosvjedi organizirani po glavnim gradovima u Europi, mi nismo imali nijedan.

Narod je vodstvima MOST-a i DP-a dao - otkaz!

Zato!

Zašto? Zato što smo u pandemiji nezapamćenim mjerama, vrijednim 1.6 milijardi eura, očuvali 800.000 radnih mjesta u privatnom sektoru i spasili 130.000 poduzeća.

Zato što smo u globalnoj krizi 2022. s više zaštitnih paketa, ukupno teških 3.6 milijardi eura, subvencionirali struju, plin i goriva te izravno novčano pomogli našim umirovljenicima, nezaposlenim sugrađanima, poljoprivrednicima, ribarima, hrvatskim braniteljima, nastradalima u potresu, korisnicima dječjeg doplatka… svima koji primaju socijalne transfere.

Od sjajnog rejtinga HDZ-a važnije je to što Hrvatska ima rekordnu zaposlenost & to što je prosječna neto plaća najviša u povijesti!

A istodobno smo u tom i više nego zahtjevnom razdoblju rapidno smanjili javni dug - za čak 10%. Sve to potvrđuje jasni smjer naše politike!

A A A