Vijesti
12. 4. 2023.

Afera „Sortirnica“ kao da ne postoji za „pravedničku“ oporbu. Pa naravno, radi se o SDP-u!

(VIDEO) AKTUALAC (2). Zastupnice Benčić, mislio sam da ćete pitati za uhićenja partijskih partnera, ali - nula bodova. Ne zanima Vas ni to što HEP svaki mjesec poklanja 10.5 milijuna eura Gradu Zagrebu. Za toliko su mu manji računi za struju. * Zastupnice Peović, što je nacionalni interes? Biti u EU-u zbog razvoja i u NATO-u zbog sigurnosti ili biti ruski orijentiran - poput Vas?!? S tim angažmanom samo ovi na Istoku mogu biti zadovoljni. * Zastupnice Orešković, gdje sam se okoristio? Kažite konkretno! Vaša je jedina misija bacanje blata bez dokaza. A pravnica ste. No čemu čuđenje: pokazali ste „stručnost“ na čelu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Toliko ste ga politički zlorabili da su Vam sve odluke pale na sudu! I sada frustrirani nasrćete na nas.

U nastavku Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković efektno je uzvraćao (i) zastupnicama regresivne ljevice.

Usprkos svim opstrukcijama, naš smjer je jasan - sigurna Hrvatska, jaka i nikad bolje međunarodno pozicionirana!

Za te samoproglašene „pravednice“ i djeliteljice lekcija o poštenju kao da ne postoje uhićenja SDP-ovih kadrova zbog malverzacija s europskim novcem za riječku sortirnicu. Kao da se slučaj koji je potresao zemlju za njih nije ni dogodio.

Afera Sortirnica razotkriva licemjerje & dvostruka mjerila SDP-a i većeg dijela oporbe!

Donosimo ključne naglaske iz Plenkovićevih odgovora Sandri Benčić Planinc (NE Možemo), Katarini Peović (Ruska fronta) i Daliji „Gute Reise“ Orešković (tzv. Centar).

Benčić ne zanimaju ni SDP-ov kriminal ni golemi novac koji država izdvaja za Zagrepčane

Zastupnice Benčić, mislio sam da ćete me nešto pitati o Aferi „Sortirnica“ svojih prijatelja i partnera iz SDP-a, ali Vas zanimaju EU fondovi i regionalni razvoj. Ok.

Što se tiče europskih sredstava, sad smo na već isplaćenih 9.11 milijardi eura iz prošle financijske perspektive, a krenuli smo s natječajima za onu novu. Na 3. smo mjestu u cijeloj Europskoj uniji po brzini korištenja sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

NE Možemo nije pridonijelo nijednom uspjehu

Što se pak tiče ravnomjernog razvoja svih krajeva Lijepe Naše, je li ijedna Vlada RH učinila više nego mi? Samo kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, primjerice, osigurali smo 2.5 milijardi eura Pogledajte projekte koji se realiziraju diljem istoka Hrvatske! Jeste li Vi u išta od toga uložili? Niste!

Spomenimo i Zagreb, kojem HEP svaki mjesec - ponavljam, svaki mjesec - poklanja 10.5 milijuna eura. Za toliko su gradu i gradskim institucijama manji računi za struju. Ali, ni to Vas ne zanima.

Hrvatski građani mogu biti mirni. Cijene i struje i plina ostaju - iste! Donosit ćemo zaštitne mjere dokle god to bude potrebno!

Nije li kvisling upravo zastupnica koja radi za interese Kremlja?

Zastupnice Peović, stalno insinuirate da imamo nekakve „nalogodavce“, no što je po Vama hrvatski nacionalni interes? Je li interes biti u EU-u zbog razvoja i u NATO-u zbog sigurnosti, biti u samoj jezgri demokratskog Zapada, ili je interes biti proruski orijentiran - kao što ste to Vi?!?

125 zastupnika ZA proširenje NATO-a - Uz Milanovića ostali jedino Beljak i Radnička fronta!

Kremljansko buntovništvo

I još jedno pitanje: koji ste to strateški cilj Vi i Vama slični ostvarili sa svojim, nazovimo ga tako, buntovništvom? Efektom Vašeg angažmana mogu jedino ovi na Istoku biti zadovoljni. Nitko drugi. 

Ljevica ni najmanje nije pridonijela ostvarenju strateških ciljeva, a osramotila se uskraćivanjem pomoći Ukrajini & neznanjem o europskim procesima!

Premda pravnica, svela se na lijepljenje etiketa bez ijednog dokaza

Zastupnice Orešković, gdje sam se to ja nečim okoristio? Molim Vas, kažite konkretno! Sveli ste se na bacanje blata i lijepljenje etiketa korupcije i lopovluka bez ijednog dokaza, bez ijednog argumenta. To je jedina Vaša misija. Katastrofa! A pravnica ste.

Čemu, međutim, čuđenje: pokazali ste koliko ste „dobra“ pravnica dok ste vodili Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Toliko ste ga politički zlorabili da su Vam sve odluke pale na sudu! Pa sada frustrirani nasrćete na nas.

Auf Wiedersehen

I još se svima hvalite nekim studijskim putovanjem u Njemačku. Na takva se putovanja ide u ranoj fazi karijere, kada završite faks, kada ste npr. stažist s 23, 24, 25 godina. Ići u kasnijoj dobi upućuje jedino na velike praznine u znanju i spremnosti za obnašanje dužnosti.

Hoće li uvažena Dalija Orešković svojoj djeci sada pisati pisma o članovima Centra koji rade ovakve užasne stvari?!

Ako Vam se toliko sviđa u Njemačkoj, sretan put. Gute Reise. Bis bald. Auf wiedersehen.

A A A