Vijesti
21. 4. 2023.

HRejting: HDZ sigurno i stabilno u premoćnom vodstvu, sami smo jači nego SDP & NE Možemo skupa!

Partija posrnulog Grbina za nama zaostaje više od 10% postotnih bodova. Udruženi nasrtaji na HDZ i ideološki moratorij ništa nisu pomogli regresivnoj ljevici, a još manje (lažnoj) desnici. Prema HRT-ovu istraživanju, MOST i Domovinski pokret gubitnici su mjeseca - Grmojina družina pala je s ožujka na travanj za 0.4%, a Penavina za 0.7%. Premda Benčić Planinc najavljuje da „nije pitanje hoće li, nego kada će preuzeti vlast“, i možemoisti nastavljaju s padom - sad su na 9.7%. Hiperambiciozni Puljak mora se zadovoljiti s ne baš impresivnih 3.4%.

„Što god se dogodilo, HDZ je i dalje uvjerljivo prvi“ - komentirala je novinarka Tatjana Munižaba u središnjem Dnevniku HTV-a.

Suvereni rejting HDZ-a

Naša stranka završava travanj sa suverenim rejtingom od 26.1%. S istim postotkom popularnosti kao u ožujku.

Realizacija Izbornog programa HDZ-a: Ministar Medved predstavio jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima!

AP - Antitalent Peđa

Drugi je SDP tragikomičnog Peđe Grbina - za HDZ-om zaostaje više od 10% postotnih bodova.

Jalova oporba

Samo promil manje od partije ima treća politička snaga u zemlji - neodlučni birači.

Trenutačno ih je 15.9%. Ta visoka brojka dovoljno govori o jalovosti oporbe. Ne pomažu joj ni udruženi nasrtaji na HDZ ni tzv. ideološki moratorij.

Afera „Sortirnica“ kao da ne postoji za „pravedničku“ oporbu. Pa naravno, radi se o SDP-u!

NE Možemo - neće moći!

UZ HDZ i SDP izborni prag prelaze još samo tri stranke.

Izbori su tek za godinu i 2-3 mjeseca, no u plačljivoj su oporbi toliko nesigurni u sebe da se već sad udružuju & traže malo medijske pažnje

Premda Sandra Benčić Planinc najavljuje da „nije pitanje hoće li, nego kada će preuzeti vlast“, možemosi nastavljaju s kontinuiranim padom - sada su na 9.7%.

Tresla se brda, rodio se - Grmoja!

Prema HRT-ovu istraživanju, međutim, MOST i Domovinski pokret gubitnici su mjeseca.

Grmojina provokatorska družina pala je u mjesec dana za 0.4%, a Penavina za - 0.7%.

"Nemoćna gomila“

I to je to. Ostale političke opcije mogu samo sanjati o magičnoj granici od 5%. "Nemoćna gomila“ - tako ih je nazvala Munižaba.

Tzv. Centar mora se zadovoljiti s 3.4% podrške. Definitivno premalo za hiperambicije Ivice Puljka i  Dalije Orešković.

Glasni bez glasova

Slijede koalicijski partner HSS i Radnička fronta s po 1.8%, zatim Fokus (1.3), Ruski suverenisti (1.1) te Socijaldemokrati i IDS (po 1.0%).

Do postotnog boda potpore među hrvatskim građanima ne uspijevaju "dobaciti" HNS (0.9%), Ključ Hrvatske (0.8), HSLS (0.7) i HSU. Potonja stranka ima 0.5% - koliko i „Odlučnost i pravednost“ Karoline Vidović Krišto.

U mračnom ambisu

Pretposljednji je u ovoj anketi BM 365 (0.4%), a posljednji HDS (0.2%).

Ako ništa drugo, jači su od GLAS-a Anke Mrak Taritaš i Čačićevih Reformista. Čiji je rejting negdje u mračnom ambisu ispod 0.1%.

NAPOMENA:

HRejtingom je obuhvaćeno 1.100 ispitanika. Za HRT ga je provela agencija Promocija plus. Najveća moguća pogreška je +/- 3.54%, navode, a pouzdanost 95%. Podaci su prikupljeni od 14. do 18. travnja.

A A A