Vijesti
20. 4. 2023.

SDP je najavljivao da ćemo u koroni „izgubiti 400.000 radnih mjesta“, a danas Hrvatska ima 156.000 više zaposlenih nego 2016. godine!

33. rođendan HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Predsjednik Andrej Plenković iz Metkovića: MOST je podmetao, još tada skupa sa SDP-om, da će LNG terminal „propasti“, da „nije isplativ“, no za njega vlada toliki interes srednjoeuropskih zemalja da udvostručuje njegove kapacitete, a prerasta u kontinentalno energetsko čvorište! I takvi tvrde da naša Vlada ide u krivom smjeru!? Pa koji je to pravi smjer, ako nije ovaj?! Jesu li krivi smjer terminal na Krku i osnaživanje energetske neovisnosti? Je li kriv smjer to što smo u pandemiji očuvali 800.000 radnih mjesta u privatnom sektoru i spasili 130.000 poduzeća?

Jesu li krivi smjer subvencije na struju, plin i goriva te golemi paketi za zaštitu standarda hrvatska građana? - također je upitao predsjednik naše Vlade i naše stranke na obilježavanju 33. obljetnice osnutka HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, održanom u Gradskom kulturnome središtu Metković.

Kreditni rejting, sjajne turističke brojke, snažni rast BDP-a, proširenje LNG terminala, zahuktala obnova… Imamo razloga za zadovoljstvo!

Jesu li krivi smjer Rafalei, Schengen, Pelješki most?

Andrej Plenković u govoru je nastavio s pitanjima o „krivom smjeru“:

- Jesu li krivi smjer borbeni zrakoplovi Rafale i oklopna vozila Bradley te zamjena zastarjele sovjetske vojne tehnologije onom zapadnom i modernom? Jesu li krivi smjer Schengen, euro te s njima povezana turistička sezona - koja će biti bolja nego ikad? Najviši kreditni rejting Hrvatske u povijesti i rekordna zaposlenost?

Dovršen je megaprojekt „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ - najveći infrastrukturni pothvat u Hrvatskoj nakon mreže autocesta!

Jesu li krivi smjer Pelješki most i Stonska obilaznica, koju smo upravo danas otvorili? Spajanje hrvatskog teritorija najsuverenističkiji je potez generacije! - dodao je:

- Mogao bih nabrajati još mnoga ekonomska postignuća, no možda je oporbi problem u nečemu drugom. Je li krivi smjer to što dosljedno pomažemo Ukrajinu, a osuđujemo rusku agresiju? Ili to što jačamo strateško partnerstvo sa SAD-om? Ili to što smo pomogli našim sunarodnjacima u BiH?

Kad vide ankete & naša postignuća, oporbi i Milanoviću ne preostaje ništa drugo nego „slati“ me u NATO! No HDZ sa mnom ide po 3. uzastopni mandat!

Neka kažu što je tu „krivo“!

Možda je problem - napomenuo je Plenković - to što smo se zahvaljujući nikad čvršćem međunarodnom položaju Hrvatske uspjeli izboriti za nezapamćenih 25 milijardi eura EU sredstava za desetljeće razvoja pred nama?

- Neka kažu što je tu „krivo“! I neka kažu, s druge strane, što su to oni postigli! A odgovor glasi - Ništa! Zero! Ponosni na svoja postignuća, nastavljamo provoditi u djelo Izborni program „Sigurna Hrvatska i Program rada Vlade RH.

Nastavljamo raditi svoj posao!

Nastavljamo raditi posao za koji smo dobili i za koji ćemo na redovitim izborima 2024. ponovno dobiti povjerenje hrvatskog naroda! - zaključio je predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Izbori su tek za godinu i 2-3 mjeseca, no u plačljivoj su oporbi toliko nesigurni u sebe da se već sad udružuju & traže malo medijske pažnje

Photo: Metković News & Zoltan Kabok

A A A