Vijesti
19. 4. 2023.

S obzirom na snagu HDZ-a, očajnoj oporbi ništa drugo i ne preostaje nego podmetati & udruživati se - od rigidne ljevice do lažne desnice!

(VIDEO & PHOTO) 33. rođendan HDZ-a u 8 ZG gradskih četvrti. Andrej Plenković: Dok iz oporbe koordinirano pokušavaju relativizirati naše uspjehe, mi nastavljamo voditi zemlju u pravom smjeru. Nakon golemih mjera za očuvanje socijalne kohezije, subvencija na plin, struju i goriva, Pelješkog mosta, eurozone, Schengena, nezapamćenih EU sredstava, LNG terminala i najveće zaposlenosti u povijesti, čekaju nas nova postignuća - daljnji rast broja radnih mjesta, mirovina i plaća, autocesta do Siska i 2. cijev Tunela Učka, rekordna turistička sezona, maksimalna iskorištenost EU novca za obnovu… Morat ćemo ih razočarati: svi koji podmeću lažne teze „Ili Hrvatska ili HDZ“ 2024. doživjet će poraz! Na, ponavljam, redovitim izborima.

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (Mala dvorana) svečano je obilježena 33. obljetnica osnutka organizacija HDZ-a čak 8 zagrebačkih gradskih četvrti: Črnomerec, Donji grad, Gornji grad - Medveščak, Maksimir, Peščenica - Žitnjak, Podsljeme, Podsused - Vrapče i Stenjevec.

Ponos, postignuća, pobjeda!

Donosimo ključne poruke iz obraćanja predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića, zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade generala Tome Medveda, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, prvog čovjeka zagrebačkog HDZ-a Mislava Hermana i predsjednika Zajednice utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Marija Kapulice.

PLENKOVIĆ: Nemoćna, a žedna vlasti, oporba će doživjeti težak poraz!

Još je godinu i više do parlamentarnih izbora, no oporba već sad potpiruje ozračje, gradi anti-HDZ saveze od rigidne ljevice do lažne desnice, od „Milke Planinc“ do „najvećih Hrvata na svijetu“. S obzirom na snagu HDZ-a, ništa joj drugo i ne preostaje onako slaboj i frustriranoj, a žednoj vlasti!

Politički patuljci pojma nemaju

Iz oporbe koordinirano nastoje relativizirati sva naša nedvojbena postignuća: za njih su nezapamćene mjere Vlade za očuvanje socijalne kohezije ili subvencioniranje cijena plina, struje i goriva „stvar rutine“; za njih su se Pelješki most, Schengen, europodručje, rekordna EU sredstva za koja smo se izborili, LNG terminal i najveća zaposlenost u povijesti dogodili „po inerciji“.

Za njih su pravedno reguliranje rada nedjeljom, poboljšanje položaja Hrvata u BiH i besplatni udžbenici, prijevoz i obroci za sve osnovnoškolce nešto „tek tako“. Ništa od toga, međutim, ne bismo uspjeli da Hrvatska nije jaka, da kao pouzdani partner u EU-u i NATO-u ne koristi sve prednosti dublje europske integracije, da joj međunarodni utjecaj nikad nije bio veći.

U kojem bi to smjeru oporba vodila Hrvatsku?!

I kada iz oporbe tvrde da „zemlja ide u krivom smjeru“, pitam ih u kojem bi to smjeru oni htjeli odvesti Hrvatsku!?! Sve što sam naveo bit će trajna ostavština našeg mandata, a slijede i novi uspjesi: pred nama su daljnji rast zaposlenosti, plaća i mirovina, nova rekordna turistička sezona, dovršavamo autocestu do Siska i 2. cijev Tunela Učka, do posljednjeg centa iskoristit ćemo novac iz Fonda solidarnosti EU-a za obnovu - za koju smo osigurali još 2.2 milijarde eura iz NPOO-a i državnog proračuna, Hrvatska prerasta u europsko energetsko čvorište… A ako bude trebalo, donijet ćemo i nove pakete zaštitnih mjera!

Stoga ćemo ih morati razočarati: svi oni koji podmeću lažne teze „Ili Hrvatska ili HDZ“ doživjet će teški poraz 2024. godine! Na, ponavljam, redovitim izborima.

MEDVED: HDZ je danas upravo ondje gdje ga je htio dr. Tuđman!

Prije 33 godine naši utemeljitelji, predvođeni predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, osnovali su HDZ kao temelj za stvaranje samostalne i suverene Hrvatske. A današnji je HDZ, na čelu s Andrejem Plenkovićem, upravo ondje gdje ga je pozicionirao i gdje ga je htio predsjednik Tuđman!

I poruka Tomaševiću i njegovoj „platformi“: Pripremite se! Uskoro ćete napustiti gradsku upravu, jer HDZ je spreman preuzeti odgovornost za Zagreb!

JANDROKOVIĆ: Naša postignuća najbolji su odgovor na sve napade!

Današnja oporba ima jednu novu generaciju političara, koji se bore za jedan klik i lajk. Ne razmišljaju dugoročno, nisu ni ozbiljni ni odgovorni. Znaju udarati po HDZ-u, ali mi na to imamo odgovor. To su sva postignuća koja je ova Vlada ostvarila u prvom i drugom mandatu, a koja će nastaviti ostvarivati i u trećem!

Znamo točno što želimo, u kojem smjeru idemo i koje su naše vrijednosti. Prošli smo puno političkih utakmica, dobili puno političkih bitaka i znamo s kim imamo posla. Neka i idu svi protiv nas - sve ćemo ih pobijediti! Jer naša je obaveza i odgovornost brinuti o Domovini, našem narodu i našoj djeci!

HERMAN: Jednom zauvijek smijenit ćemo sektaše i prodavače magle!

Zajedništvo je ono što nas veže, što nas je vodilo i što će nas voditi u pobjede. I na nacionalnoj i na europskoj i na lokalnoj razini. Svima je jasno da više nikada ne smijemo dozvoliti da platformaši, profesionalni prodavači magle, ovakvi jugonostalgičari i sektaši, ikada više preuzmu odgovornost za vođenje glavnoga grada, svima nam dragog Zagreba.

Upravo zato, svi zajedno moramo snažno odgovoriti na sve izazove koji su pred nama! Zagrepčanke i Zagrepčani očekuju od svog grada isto ono što dobivaju na nacionalnoj razini, a to je stabilna, razborita, uspješna i prema ljudima orijentirana vlast. Stoga pozivam na najveći angažman za naš voljeni grad, koji zaslužuje puno bolje od ovog što sada ima!

KAPULICA: Politika modernog suverenizma vodi Hrvatsku naprijed!

Prije sedam godina formulirali smo politiku modernog hrvatskog suverenizma. Kako bi smo ostvarili svoje ciljeve, moramo biti moderni, a istodobno odani svojim tradicionalnim vrijednostima; biti europski, a do kraja posvećeni Hrvatskoj.

Zato je ta poruka danas jednako važna kao što su prije 30-ak godina bile one Tuđmanove o zajedništvu domovinske i iseljene Hrvatske i pomirbi ideološki zavađenog nacionalnog bića. I zato Hrvatska ne smije zastati na dosadašnjim postignućima, nego ići dalje. Kako je rekao Gojko Šušak: pobjednik ne staje, on ide naprijed!

A A A