Vijesti
1. 5. 2023.

„Bljesak“ je najavio skorašnji slom velikosrpske agresije

PVRH Andrej Plenković iz Okučana: „Na 28. obljetnicu prekretničke vojno-redarstvene operacije koja je - pod vrhovnim zapovjedništvom prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana - bila najbolji uvod u veličanstvenu Oluju te pobjedu u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu, još jednom iskazujemo najdublje poštovanje svim poginulim, nestalim, umrlim i ranjenim braniteljima bez čije žrtve ne bi bilo slobodne i samostalne Hrvatske“. Hrvati su „Bljeskom“ jasno poručili i Srbiji i svijetu da nikada neće pristati na okupaciju ijednog pedlja državnog teritorija.

„Važno je da mladim generacijama prenosimo povijesnu istinu o Domovinskom ratu, da se kao narod i društvo prisjećamo tih presudnih trenutaka bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske, zemlje koja je poslije više od tri desetljeća međunarodnog priznanja zaokružila svoje strateške ciljeve“ - također je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković iz Okučana:

- Sada je zadaća svih nas nastaviti unaprjeđivati kvalitetu života u Hrvatskoj, podizati standard naših građana, povećavati plaće, mirovine i zaposlenost te ostvarivati gospodarski rast. Koristim prigodu svima još jednom čestitati i Međunarodni praznik rada.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao Međunarodni praznik rada

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Spomen-obilježja "Kristalne kocke vedrine", izaslanstva Vlade RH i Hrvatskog sabora sudjelovala su na misi zadušnici za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu u Crkvi sv. Vida.

U spomen na njih Okučane su preletjeli borbeni avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

PONOS & TUGA

Miješaju nam se osjećaji ponosa i tuge. Ponosa jer su u Bljesku hrvatske snage, u manje od 32 sata, oslobodile oko 600 četvornih kilometara zapadne Slavonije, jer su Hrvati jasno poručili i Srbiji i svijetu da nikada neće pristati na okupaciju ijednog pedlja državnog teritorija, a tuge jer je u toj briljantnoj operaciji život izgubio 51 hrvatski vojnik i policajac.

Neka im je vječna slava i hvala!

JANDROKOVIĆ: Postalo je jasno da će propasti projekt „velike Srbije“

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je da je „Bljesak“ bio jedna od ključnih operacija Domovinskog rata, a kojom je oslobođena zapadna Slavonija te uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji:

- U Okučanima ’95. postalo je jasno da će propasti projekt „velike Srbije“.

MEDVED, BOŽINOVIĆ & BANOŽIĆ

Program obilježavanja 28. obljetnice „Bljeska“ održao se u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Prenosimo čestitke potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda …

Čestitka ministra Medveda povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

… potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića …

Čestitka potpredsjednika Božinovića i glavnog ravnatelja policije Miline povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

… te ministra obrane Marija Banožića.

Ministar obrane uputio čestitku povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

A A A