Vijesti
8. 5. 2023.

CRO DEMOSKOP: HDZ sigurno & stabilno u premoćnom vodstvu

I prema RTL-ovu istraživanju očito je da hrvatski građani prepoznaju postignuća naše Vlade RH. Neodlučni birači (sa 16.9%) druga su politička snaga u zemlji. „Jači“ su od SDP-a. NE Možemo i ovog mjeseca bilježi pad, a MOST se mora zadovoljiti s petim mjestom i rejtingom od 8.8%. Domovinski pokret ima 6.6%, a nijedna druga stranka nije ni blizu izbornog praga. Centar hiperambicioznog Ivice Puljka i Dalije Orešković, očekivano, gubitnik je mjeseca. Svi ostali ispod su dva postotna boda podrške: Radnička fronta, Fokus, Ruski suverenisti, HSS...

HDZ nema ozbiljnu konkurenciju, ostaje uvjerljivo prvi izbor s potporom od 25.9% - komentirali su u emisiji RTL Danas objavljujući rezultate najnovijeg mjesečnog istraživanja CRO Demoskop.

Hrvatski građani očito prepoznaju postignuća - sadašnja i buduća - naše Vlade RH, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem.

Novim, 6. krugom porezne reforme naša će Vlada ponovno povećati plaće u Hrvatskoj!

Neodlučni - druga politička snaga

Neodlučni birači, već uobičajeno, druga su politička snaga u zemlji. Čak 16.9% građana - a koji planiraju izići na parlamentarne izbore, još se nije odlučilo za koju će opciju glasovati.

I taj podatak prilično svjedoči o „uvjerljivosti“ oporbe.

Milanović i SDP su ogorčeni jer je Hrvatska danas daleko uspješnija, sigurnija i bolja zemlja nego u njihovom mandatu. To mogu reći uzdignutog čela!

HDZ jači od regresivne ljevice

Na trećoj je poziciji SDP sa 16.2% potpore, a na četvrtoj je NE Možemo (9.2%).

Partija je i dalje ispred platforme, s tim da ta zadrta aktivistička družina i ovog mjeseca bilježi pad - sada od 0.2%

HDZ je i dalje sam jači od čitave regresivne ljevice!

SDP ima 'Sortirnicu', čelnika koji mulja s 'odvojenim životom', glavnog tajnika koji falsificira potpise, 2 zastupnika pod progonom, ali nitko im ne lijepi kolektivnu krivnju!

Mališani sanjaju snove

MOST se mora zadovoljiti s petim mjestom i rejtingom od 8.8%.

Nikako da se ostvari „najava“ Nikole Grmoje (još iz 2021.) da je HDZ-u „došao kraj“, a da njegovi mališani „preuzimaju vlast„.

Grmoji je 4 više od 18

Ideološki moratorij

Stoga i ne začuđuje da sve svoje akcije i medijske istupe - u skladu s ideološkim moratorijem - mostovci koordiniraju s Peđom Grbinom i Sandrom Benčić Planinc.

Slijedi na šestom mjestu Domovinski pokret s podrškom od 6.6%.

CROBAROMETAR: HDZ premoćno prvi - skočili smo na 30.4%! Jači smo nego SDP, MOST & NE Možemo skupa!

Prag zvani čežnja

I to je to. Nijedna druga politička opcija ne prelazi izborni prag. Štoviše, nije mu ni blizu.

Dvostruko manje od DP-a ima Centar - 3.2%.

Puljka će građani kad-tad zapitati: Što si stvarno napravio?

Puljak - gubitnik mjeseca

S padom od 0.2% u odnosu na travanj stranku hiperambicioznog, a dokazano nesposobnog Ivice Puljka i podjednako zazorne Dalije Orešković s pravom možemo proglasiti gubitnikom mjeseca.

U limbu između dva i jednog postotnog boda koprcaju se redom Radnička fronta (1.6%), Fokus (1.5), Ruski suverenisti (1.4%), HSS (1.3), Ključ Hrvatske (1.2) i IDS (1.1).

Glasni bez glasova

Sve ostale stranke ispod su „magične granice“ od 1%.

Ali, ne brinite: Karolina Vidović Krišto (Odlučnost i pravednost) i za ovo će istraživanje ustvrditi da ga je proizvela „duboka država“.

NAPOMENA:

Istraživanje je za RTL provela agencija Promocija plus od 2. do 5. ožujka, na uzorku od 1.300 ispitanika - uz standardnu grešku plus minus 2.7% i razinu pouzdanosti od 95%. Tako barem tvrde.

A A A