Vijesti
26. 5. 2023.

Crobarometar: HDZ sam uvjerljivo jači nego SDP/MOST & NE Možemo skupa!

Prema istraživanju Dnevnika Nove TV za svibanj naša je stranka i dalje - sigurno, stabilno i suvereno - najsnažnija politička opcija u zemlji. Iza HDZ-a su, na 2. mjestu, neodlučni birači (17.3%). Partija je pala za cijeli postotni bod, a ni tzv. Centar nema baš razloga za zadovoljstvo. Spao je s travanjskih 1.8 na još bjednijih 1.4%. Ipak, MOST je apsolutni gubitnik mjeseca. Družina Grmoje i Raspudića propala je s 8.7 na 7.3%, kažnjena je jer se sumanuto suprotstavlja povećanju plaća hrvatskih građana.

HDZ je povećao prednost i nad partijom i nad cijelom regresivnom ljevicom. I više smo nego dvostruko jači od drugoplasiranog SDP-a - za impresivnih 17.7 postotnih bodova.

Građani očito prepoznaju postignuća naše stranke i naše Vlade RH, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem.

Podižemo životni standard hrvatskih ljudi, čuvamo gospodarski rast & osnažujemo fiskalnu autonomiju lokalnih jedinica!

Veći rejting od čitave ljevice

Sami smo snažniji za 8.7% od zbroja rejtinga SDP-a i trećeplasiranog NE Možemo, a ako im pridodamo MOST-ove mališane, koji su na 4. mjestu, opet smo u prednosti - za 1.4%.

Uzalud im trud i ideološki moratorij bračnog para Selak Raspudić.

MOST izgubio čak 1.4%

Premda je partija s travnja na svibanj pala za cijeli postotni bod, MOST je apsolutni gubitnik mjeseca. Izgubili su čak 1.4%.

Stiže ih kazna jer su se Nikola Grmoja i Nino Raspudić sveli na sitne provokatore čiji je jedini zadatak pokušati pomoći posrnulom Peđi Grbinu & fejkeru Ivici Puljku i izgubljenom Tomislavu Tomaševiću - dvojici najnesposobnijih gradonačelnika u Hrvatskoj.

Najnesposobniji gradonačelnici & notorni provokatori najglasnije se protive povećanju neto plaća vlastitih sugrađana!

Utrka za počasnu 4. poziciju

MOST-u je za vrat počeo puhati Domovinski pokret - razlika je sada samo 0.4%. A u travnju je iznosila 1.7%.

Bit će zanimljivo pratiti tu utrku za počasnu 4. poziciju među političkim opcijama.

Oporba i Milanović? Ne mogu nam oprostiti to što opet povećavamo plaće i zaposlenost & ostvarujemo strateške ciljeve!

Puljku potonule lađe

Ako gledamo razmjerno, najviše je ipak potonuo tzv. Centar. Spao je s 1.8 na 1.4%. Duboko, duboko ispod izbornog praga i definitivno premalo za silne, a ničim potkrijepljene ambicije te čudnovate stranke.

Od Puljkovih „opasnih ideja“ opasniji su HSU (2.3%) i HSS (1.6), a Centar je izjednačen s HNS-om (1.4).

Hoće li Ivica Puljak staviti škartoc na glavu zbog primitivnog nasilnika Bojana Ivoševića?

Iznad postotnog boda

Prema Crobarometru, tradicionalnom mjesečnom istraživanju Dnevnika Nove TV, iznad „magične granice“ od 1% slijede Socijaldemokrati (1.3) te s po 1.2 Ruski suverenisti i Odlučnost i pravednost.

Iznad postotnog boda, prvi put nakon dosta vremena, skočio je HSP (1.1%). I odmah zapuhao za vrat strankama „premijera“ Puljka, Karoline Vidović Krišto i „generala“ Željka Sačića.

CROBAROMETAR: HDZ skočio na gotovo 31%!

Neodlučni daleko jači od SDP-a

Velika je i dalje baza neodlučnih birača - ima ih 17.3%.

U stvari su druga politička snaga u zemlji, što dovoljno govori o uvjerljivosti oporbe. Neodlučni su za gotovo pet postotnih bodova „jači“ od SDP-a.

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 21. svibnja na 992 punoljetna građana metodom osobnog razgovora. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3.3%, a za rejtinge stranaka +/- 3.6%.

A A A