Vijesti
28. 5. 2023.

Zašto nekima smetaju povećanje plaća i zamjena zastarjele sovjetske vojne tehnologije & zašto ti i takvi relativiziraju prijetnje radikaliziranih grupa?

PVRH Plenković: Oporba opet kritizira, ali ostaje činjenica da je Vlada pronašla način ZA porast plaća građana s nižim primanjima. Pritom smo omogućili (grado)načelnicima da zadrže sve prihode - koji su porasli za milijardu €! Tako je Split ubrao gotovo 60% više novca od poreza na dohodak i prireza. Čim se vide stvarne brojke, otpadnu lažne teze o 'otimanju lokalnim jedinicama'. * Čestitam policiji koja je brzo otkrila osobe koje su postavljale eksplozivne naprave u Rijeci! Prijetnje su stalne. Ne smijemo ih podcjenjivati, kako to još od terorističkog napada na Banske dvore čine uvijek isti akteri. Naravno, ako nisu sami u pitanju. * Zašto Milanović nije došao na akademiju za Dan HV-a? Ne znam, ali nisam primijetio da je itko zbog toga ucviljen. U odnosu na njegov mandat udvostručili smo izdvajanja za obranu. Nastavljamo s modernizacijom HV-a!

Nakon svečane akademije u povodu Dana Hrvatske vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde, predsjednik naše Vlade i naše stranke stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Kritikantska oporba …

Oporba opet kritizira, ali ostaje činjenica da je naša Vlada pronašla način ZA povećanje plaća hrvatskih građana s nižim primanjima. Samo podizanje osobnog odbitka ne bi im pomoglo budući da ionako nisu u „poreznim škarama“, pa smo donijeli direktnu odluku da će država umjesto svakog obveznika uplaćivati dio doprinosa u 1. mirovinski stup.

Svaka dobra vijest za Hrvatsku i Hrvate loša je za zlonamjernu oporbu

Istodobno smo omogućili lokalnim čelnicima - ako iz bilo kojeg razloga neće htjeti ili moći pridonijeti novom porastu plaća građana u sredinama koje vode - da zadrže sve svoje prihode. Koji su, vrijedi ponoviti, u našem mandatu povećani za milijardu eura!

Podižemo životni standard hrvatskih ljudi, čuvamo gospodarski rast & osnažujemo fiskalnu autonomiju lokalnih jedinica!

… & nesposobni gradonačelnici

Tako je, primjerice, Grad Split zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji i općem povećanju plaća u Hrvatskoj ubrao gotovo 60% više prihoda od poreza na dohodak i prireza. A u to nisu uračunata nacionalna i EU sredstva koja mu je država osigurala za razvojno-socijalne projekte.

Čim se pogledaju stvarne brojke, automatski otpadnu politikantske optužbe i lažne teze o „uzimanju novca lokalnim jedinicama„. Ako je itko razumio koliko je važno partnerstvo između JLS-ova i države, onda smo to mi.

Najnesposobniji gradonačelnici & notorni provokatori najglasnije se protive povećanju neto plaća vlastitih sugrađana!

Neozbiljno je i neodgovorno podcjenjivati prijetnje

Čestitam policiji koja je vrlo brzo otkrila i uhitila osobe koje su povezane sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava u Rijeci!

​Božinović: Slučajevi eksplozivnih naprava na riječkom području povezani. Uhićenja rezultat profesionalnog rada

Prijetnje sigurnosti su - stalne. Ne smijemo ih podcjenjivati, kako to još od terorističkog napada na Banske dvore uporno čine jedni te isti politički akteri. Ako, naravno, nisu sami u pitanju. Neozbiljno je i neodgovorno podcjenjivati prijetnje.

Milanović - udbaška pudlica & provokator

Mi ne „pretjerujemo“ i ne „uzbunjujemo javnost“ dok govorimo o prijetnjama, one nam ne smetaju u dnevnom radu. Dapače, Vlada RH još odlučnije obavlja posao za koji je dobila povjerenje građana, ali važno osvijestiti da i takve pojave postoje u našoj zemlji.

Zar bi bilo bolje šutjeti i čekati da netko negdje nekog ubije, pa se onda čuditi da radikalizirane grupe i pojedinci postoje i kod nas?

Moderniziramo HV unatoč opstrukcijama!

A zašto Milanović nije došao na svečanu akademiju u povodu Dana Hrvatske vojske? Ne znam, ali nisam primijetio da je itko ovdje ucviljen zbog toga. U odnosu na njegov mandat povećali smo izdvajanja za HV s 500 milijuna na milijardu eura.

Kao što sam danas već poručio - nastavljamo s povećavanjem sredstava za obranu, modernizacijom hrvatske oružane sile i zamjenom zastarjele sovjetske vojne tehnologije onom suvremenom i zapadnom - kompatibilnom s NATO-om! I to nekima čini se smeta…

A A A