Vijesti
1. 6. 2023.

Milanović odbija čestitati Dan državnosti svojim sugrađanima. On je ispod razine komunističkog vodstva - koje je 1989. čestitalo Božić!

(VIDEO) Mario Kapulica: Niti je Hrvatska slučajna država, niti je 30. svibnja slučajno Dan državnosti, a nije slučajno ni to da je Milanović jedini predsjednik koji pljuje po Danu državnosti vlastite države. Ni na blagdan se nije moglo proći bez njegovog zlostavljanja, bez konflikata koje uvijek inicira kako bio rušio sve što može pridonijeti zajedništvu hrvatskog naroda. I to je ono jedino u čemu je dosljedan. Vladimir Šeks: Kako Milanović ne priznaje ovaj zakon, uskoro bi mogao ustvrditi da ne priznaje ni Zakon o vodama, Kazneni zakon, Izborni zakon… te pozvati građane da to isto čine. To je poziv na anarhiju i kaos!

Nakon što je u Središnjici održana sjednica Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, prvi čovjek ZUFT-a Mario Kapulica i predsjednik Nacionalnog odbora ZUFT-a Vladimir Šeks stali su pred novinare.

Konferenciju za medije možete u cijelosti pogledati i poslušati, a u nastavku izdvajamo ključne poruke:

KAPULICA: Čestita Vučiću njegov dan državnosti, ali ne želi priznati 30. svibnja

Čestitam još jednom svima Dan državnosti Republike Hrvatske!

Ni na blagdan, međutim, nije se moglo proći bez Milanovićeva zlostavljanja, bez konflikata koje uvijek inicira kako bio rušio sve što može pridonijeti zajedništvu hrvatskog naroda. I to je ono jedino u čemu je dosljedan.

Milanović - udbaška pudlica & provokator

Niti je Hrvatska slučajna država, niti je 30. svibnja slučajno Dan državnosti, a nije slučajno ni to da je Milanović jedini predsjednik koji pljuje po Danu državnosti vlastite države te ga odbija čestitati sugrađanima.

Što je Milanović odgovorio Orbanu?

On čestita Ramazan, Hanuku, pravoslavni Božić, Dan državnosti Crne Gore, Dan nezavisnosti Kosova, i čak i Aleksandru Vučiću čestita njegov dan državnosti, ali ne želi priznati 30. svibnja. Njegov mu je prijatelj Viktor Orban poslao čestitku za Dan državnosti RH. Zanima me kako mu je odgovorio. Je li mu zahvalio ili mu je rekao da taj Dan državnosti ne - postoji.

On je ispod razine komunističkog vodstva koje je 1989. - iako u Boga nije vjerovalo - čestitalo Božić hrvatskim građanima.

Dan državnosti - jedini & istinski! A opet ga je bojkotirao iskompleksirani detuđmanizator Milanović…

Po njemu bi se ukinuo i Božić

I što znači Milanovićeva izjava da nisu svi u Hrvatskom saboru glasovali za 30. svibnja? Pa nisu svi glasovali ni za odluku o neovisnosti Hrvatske! Zar ćemo po njegovoj „logici“ i to dovoditi u pitanje?

Tvrdi kako bismo za blagdane i spomendane morali imati apsolutni konsenzus. Pa po toj „logici“ u Hrvatskoj se ne bi obilježavao ni Dan antifašizma, ni Božić, ni godišnjica Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, ni Sveta tri kralja...  

Milanović ne bojkotira samo datum 30. svibnja, nego i Franju Tuđmana. Nastavlja s agendom detuđmanizacije!

Napominje i da je hrvatska država „postojala i prije 30. svibnja 1990.“. Onda je postojala i prije 25. lipnja 1991. i prije 15. siječnja 1992. godine! Nije mu smetalo, međutim, da na onaj stari datum, 25. lipnja, čestita Dan državnosti 2019. kao predsjednički kandidat SDP-a.

Iz izjave u izjavu sam sebi skače u usta, plasira takve promašene i proturječne teze samo kako bi izazivao nered i poticao podjele u hrvatskom narodu.

ŠEKS: Poziva na neposluh prema zakonima i Ustavu RH!

Predsjednik Republike prilikom preuzimanja dužnosti daje pred predsjednikom Ustavnog suda svečanu prisegu da će se držati Ustava RH i zakona. A što Milanović radi? Poziva na neposluh prema zakonima i Ustavu, on zakon kojim je Hrvatski sabor proglasio 30. svibnja Danom državnosti naziva „bezvrijednim“!?!

Kako ne priznaje ovaj zakon, uskoro bi mogao ustvrditi da ne priznaje ni Zakon o vodama, Kazneni zakon, Izborni zakon… te pozvati građane da to isto čine. To je poziv na anarhiju i kaos!

A A A