Vijesti
12. 6. 2023.

Hrvatska nacionalna manjina ponovno ima svog zastupnika u Skupštini Crne Gore!

PVRH Plenković: U telefonskom razgovoru čestitao sam predsjedniku Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanu Vuksanoviću na izboru u crnogorski parlament. Poželio sam mu puno uspjeha u daljnjem radu za boljitak hrvatske zajednice i europski put Crne Gore! Zastupljenost naših sunarodnjaka itekako će koristiti jačanju njihovog položaja i očuvanju nacionalnog identiteta. Vuksanović: Hvala od srca Vladi RH i hrvatskom premijeru na nedvosmislenoj i intenzivnoj podršci. Hrvatska je danas jaka zemlja, s velikim utjecajem na međunarodnoj sceni, i upravo je to naša snaga i nadahnuće.

Naša je Vlada izgradila snažno i iskreno partnerstvo s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore, a nastavit će pružati punu potporu i autentičnim političkim predstavnicima hrvatskog naroda u toj susjednoj nam državi, okupljenima oko Hrvatske građanske inicijative! - također je poručio predsjednik Vlade RH i HDZ-a još u nedjelju navečer, čim je objavljeno da je HGI uspjela prijeći potrebni (manjinski) prag od 0.3% važećih glasova i time osigurati mandat u Skupštini Crne Gore.

Očuvanje nacionalnog identiteta & poboljšanje položaja Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori - strateški cilj Vlade RH!

Prošla su stoljeća, no ostali smo ono što i jesmo - Hrvati!

Predsjednik HGI-ja i izabrani predstavnik hrvatske nacionalne manjine u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović (Lista „Na pravoj strani svijeta!") zahvalio je svim glasačima na povjerenju:

- Ovo je pobjeda zajedništva među Hrvatima u Crnoj Gori, kojih je najviše u Boki kotorskoj, ali i među Hrvatima i Crnogorcima. Bit ćemo i ubuduće najsigurniji glas za suverenu i europsku Crnu Goru!

Izrazio je zahvalnost i Vladi RH i hrvatskom premijeru Plenkoviću na „nedvosmislenoj, jasnoj i intenzivnoj podršci“:

- Republika Hrvatska danas je jaka zemlja, s velikim utjecajem na međunarodnoj sceni, i upravo je to naša snaga i nadahnuće. S ponosom podižemo trobojnicu! Prošla su stoljeća, no u Crnoj Gori ostali smo ono što i jesmo - Hrvati!

DOKAZ ZAJEDNIŠTVA & SNAGE HRVATSKE NACIONALNE MANJINE

Puna i trajna podrška Vlade RH očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta bokeljskih Hrvata

Adrijanu Vuksanoviću čestitali su i šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman …

„Čestitke predsjedniku Hrvatske građanske inicijative na pobjedi na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori! Dokaz je to zajedništva i snage hrvatske nacionalne manjine, koja će i dalje imati snažnu potporu Vlade RH“.

… državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas …

„Iskrene čestitke, Adrijane! Želim Vam uspjeh u budućem radu i djelovanju na dobrobit hrvatske nacionalne manjine i njene još snažnije afirmacije u crnogorskom društvu, kao i jačanju suradnje između dviju država“.

… te još niz dužnosnica i dužnosnika iz naše stranke.

A A A