Vijesti
27. 6. 2023.

Klečeći i moleći za koaliciju s Možemo, SDP i Grbin dobili su još jednu pljusku!

Ante Sanader: Odlukom da ide samostalno na izbore, Možemo je ponizio i SDP i njegove glasače, a iz stranke na to kukavički šute. Znamo koliko su uložili u tu „koaliciju“. U godinu dana dvaput su raspustili zagrebački ogranak i izbacili tisuće članova, a Peđa Grbin je zbog potencijalne koalicije čak odustao od kandidature za premijera i bio spreman to mjesto predati Sandri Benčić. No, ako se koalicija nije mogla napraviti na toj razini, kako bi onda vodili državu?! To je jasan pokazatelj nesposobnosti i Možemo i SDP-a! Damir Habijan: SDP je dodvoravanjem Možemo doveo u pitanje sebe, kao stranku koja je nekada bila najjača oporbena opcija. Slikovito rečeno - SDP je u stečaju, a Možemo je stečajni upravitelj. I jedni i drugi svjesni su vlastite nesposobnosti i nedoraslosti u kapacitetu i stručnosti. Svojom demagogijom, nekonstruktivnošću i međusobnim prepucavanjem dovode se u gubitničku poziciju i za iduće parlamentarne izbore.

Politički tajnik naše stranke i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader komentirao je Možemovu „odbijenicu“ SDP-u za predizbornu koaliciju na idućim parlamentarnim izborima. 

Kako bi ovakvi SDP i Možemo vodili državu?!

Izjavio je da Možemo tom odlukom ponižava i SDP i njegove glasače, a da iz te stranke kukavički šute:

- Znamo koliko su uložili u tu „koaliciju“. U godinu dana dvaput su raspustili zagrebački ogranak i izbacili tisuće članova, a Peđa Grbin je zbog potencijalne koalicije čak odustao od kandidature za premijera i bio spreman to mjesto predati Sandri Benčić. No, ako se koalicija nije mogla napraviti na toj razini, kako bi onda vodili državu?! To je jasan pokazatelj nesposobnosti i Možemo i SDP-a!

Demagogija & međusobna prepucavanja

Novu situaciju u redovima oporbe komentirao je i naš saborski zastupnik Damir Habijan, istaknuvši da su SDP i Grbin ovom odlukom dobili još jednu pljusku:

- Članovima i simpatizerima SDP-a sigurno nije lako gledati ovaj razvoj situacije. Stranka koja je jednom bila jaka i respektabilna, praktički se nalazi u stečaju. I sada imamo Možemo koji se pojavljuje kao stečajni upravitelj. To je prava slika i jednih i drugih.

Dodao je da je SDP klečeći i moleći za koaliciju s možemovcima doveo u pitanje sebe kao stranku koja je nekada bila druga najjača opcija u Hrvatskoj:

- Svojom demagogijom, nekonstruktivnošću i međusobnim prepucavanjem, oporba se dovodi u gubitničku poziciju i za parlamentarne izbore 2024. godine, bez obzira kakav bio Zakon o izbornim jedinicama.

A A A