Vijesti
16. 7. 2023.

Nakon vike o „izvanrednom stanju“, frustrirana i bezidejna oporba napustila je Sabor da što prije započne svoj godišnji odmor!

Saborski zastupnik Damir Habijan o zadnjem danu proljetnog zasjedanja Hrvatskog sabora: Oporba je ujedinjena samo u neradu, destruktivnosti, neodgovornosti i kukavičkom bijegu iz sabornice. Od tih glasnih tražitelja izvanredne saborske sjednice, do kraja rasprave o zakonima o izbornim jedinicama, LNG-u ili pomorskom dobru i morskim lukama ostalo ih je svega pet-šest. Time su još jednom pokazali svoje licemjerje, jer jedno govore pred televizijskim kamerama, a drugo rade u praksi. Nakon što su brujili o nekom „izvanrednom stanju“, napustili su sabornicu, odradili zajedničku fotografiju na stubištu i zaputili se - što je prije moguće - na godišnji odmor, frustrirani u svojoj nemoći i bezidejnosti!

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan i izjavi za medije u Hrvatskom saboru poručio je oporbenim zastupnicima da su ujedinjeni samo kad žele pobjeći iz sabornice:

- Što se tiče oporbenih zahtjeva za sazivanjem izvanredne sjednice, to nije prvi puta da pokazuju nepoznavanje materije. Članak 79. Ustava vrlo jasno i nedvosmisleno propisuje tko može sazvati izvanrednu saborsku sjednicu, a to je većina saborskih zastupnika, Vlada ili predsjednik Republike.

Jedno govore, drugo rade

Dodao je da frustrirana oporba nije u stanju priznati poraz i pokazati odgovornost:

- Od tih glasnih tražitelja izvanredne saborske sjednice, do kraja rasprave o zakonima o izbornim jedinicama, LNG-u ili pomorskom dobru i morskim lukama ostalo ih je svega pet-šest.

Kazao je da još jednom pokazuju dvostruke kriterije i licemjerje, jer je jedno govore pred televizijskim kamerama, a drugo rade u praksi:

- Fotografiranje na stubama u Hrvatskom saboru im je zadnja akcija prije no što izađu iz Sabora. Iako su govorili o nekakvom „izvanrednom stanju“, što je prije moguće su otišli na godišnji odmor, nemoćni i bezidejni.

A A A