Vijesti
23. 7. 2023.

Izvanredno stanje nije u državi, već u smiješnoj i pogubljenoj oporbi. Njoj nije interesu iznalaženje rješenja, već stvaranje kaosa!

Izvanredna sjednica bila je nepotrebna, nije donijela nikakve nove informacije. Puno galame ni za što. Samo je razotkrila licemjerje oporbe, pogotovo Mosta i ostatka ostataka Račanove stranke. Upravo je u mandatu SDP-a sudskoj zapisničarki plaća narasla punih 13 kuna, odnosno 0.04%, dok je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića plaća za to isto radno mjesto narasla za 2.495 kune, odnosno 75%. Kada je hrvatskoj energetskoj sigurnosti prijetio kolaps, naša je Vlada među prvima u EU intervenirala i zaštitila hrvatske građane i gospodarstvo. Za nas je ovo radno ljeto, a nesposobna oporba opet se nakon zajedničke fotografije na saborskim stepenicama zaputila na godišnji odmor! - poručili su naši saborski zastupnici u Hrvatskom saboru.

Konferenciju za medije ispred Kluba zastupnika HDZ-a na Markovom su trgu održali Damir Habijan, Nikola Mažar i Žarko Tušek.

Donosimo njihove ključne poruke:

HABIJAN: Milanović obezvrijedio instituciju Hrvatskog sabora i dao pljusku nesposobnoj oporbi!

Izvanredna sjednica? Puno galame ni za što. Osim oporbenih fraza, nikakvog sadržaja u ova dva dana nije bilo. Milanović je bio vrlo glasan kad je tražio sazivanje sjednice, a onda se na njoj nije ni pojavio. Tim je potezom obezvrijedio instituciju Hrvatskog sabora, ali i dao pljusku oporbi. Svima je jasno da izvanredno stanje nije u državi, već upravo u toj smiješnoj i pogubljenoj oporbi!

Milanović je sada, više nego očito, u potpunosti ušao u 'deal' sa slabašnom i nekreativnom oporbom!

Sve se najbolje vidjelo kada su na poziv zastupnice Orešković pobjegli iz sabornice. A dok su u njoj i bili, pokazali su potpuno neznanje o Poslovniku, osnovnom aktu Hrvatskog sabora. Za nas je ovo radno ljeto, a nesposobna oporba opet se nakon zajedničke fotografije na saborskim stepenicama zaputila na godišnji odmor!

S jedne strane Vlada koja odgovorno radi svoj posao, a s druge politikantska oporba i Milanović koji djeluje pod njenim pritiskom!

MAŽAR: Svoje su licemjerje najviše otkrili SDP i Most!

Ostaci ostataka Račanove stranke na agendi trenutnog prosvjeda djelatnika u pravosuđu pokušavaju stvoriti lažnu empatiju, kao da hrvatski građani imaju totalnu amneziju. Upravo je u mandatu SDP-a sudskoj zapisničarki plaća narasla punih 13 kuna, odnosno 0.04 posto, dok je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića plaća za to isto radno mjesto narasla za 2.495 kune, odnosno 75 posto. Takvo licemjerstvo SDP u nekim prijašnjim vremenima nije pokazivao.

S druge strane, razotkriven je i Most, čiji su ministri u Vladi donosili odluke da se projekti Pavla Vujnovca - kojeg spominju u gotovo svakoj rečenici - proglase strateškim. Jasno je da oporbi nije u interesu iznalaženje rješenja, već stvaranje kaosa!

TUŠEK: Bezlična sjednica bez smisla i sadržaja!

Ova je sjednica bezlična tvorevina bez ikakvog kvalitetnog sadržaja i smisla. Za razliku od Odbora za gospodarstvo, gdje smo u okruženju svih aktera ključnih za provođenje hrvatske energetske politike imali zdravu, transparentnu i stručnu raspravu o aktualnim temama.

Prošle godine, kada je hrvatskoj energetskoj sigurnosti prijetio kolaps, naša je Vlada među prvima u EU intervenirala donošenjem Uredbe kako bi se osigurale sve potrebne količine i priuštiva cijena energenata za hrvatske građane i gospodarstvo. I odmah je reagirala izmjenom Uredbe kada je doznala za situaciju s prodajom viškova plina. Nema mjesta politikantstvu i rušenju energetskog rejtinga naše zemlje. Nastavljamo provoditi stabilnu energetsku politiku u interesu hrvatskih građana!

A A A