Vijesti
26. 7. 2023.

CROBAROMETAR: HDZ samostalno jači od SDP-a, Možemo i Mosta skupa!

Prema istraživanju Dnevnika Nove TV za srpanj, naša stranka uvjerljivo je prva, s gotovo 30% potpore. SDP predvođen posrnulim Peđom Grbinom apsolutni je gubitnik ankete i sa slabašnim rejtingom od 10.7 posto jedva drži drugu poziciju - samo 0.1 posto ispred NE Možemo. Hrvatski građani prozreli su nesposobnu i destruktivnu oporbu! S druge strane HDZ iza sebe ima neosporiva postignuća i odgovorno upravlja zemljom. Dogodine na izbore idemo po obnovu povjerenja hrvatskih birača i 3. uzastopni mandat!

„Nogometnim rječnikom govoreći, Andrej Plenković u izbornu utakmicu ulazi s tri gola prednosti“ - komentirali su u Dnevniku Nove TV novi Crobarometar.

Prema istraživanju, naša je stranka na 29.4 posto potpore birača. Premoćno, uvjerljivo na prvom mjestu, uz još zabilježeni rast popularnosti u odnosu na mjesec ranije.

10 GODINA ČLANSTVA U EUROPSKOJ UNIJI: Ponosni na sva postignuća nastavljamo graditi bolju, snažniju i sigurniju Hrvatsku!

Veći rejting od cijele ljevice

Stranka posrnulog Peđe Grbina tek je na 10.7 posto. Gotovo 19 postotnih bodova iza HDZ-a! Jedva su zadržali poziciju ispred platforme NE Možemo, koja ima 10.6 posto.

Izvanredno stanje nije u državi, već u smiješnoj i pogubljenoj oporbi. Njoj nije interesu iznalaženje rješenja, već stvaranje kaosa!

Neodlučni daleko ispred drugih stranaka

Neodlučnih birača je 15.4 posto - znatno više od rejtinga stranaka posrnule i retrogradne oporbe.

Političke opcije koje još prelaze prag su Most s 8 posto i Domovinski pokret sa 7.1 posto. Slijede HSU (2.6), HSS (2.4), IDS (1.7), HNS (1.6) i Suverenisti (1.4).

Puljkovoj stranci ni traga ni glasa

Svi su ostali ispod magične brojke od 1 posto. Uključujući i tzv. Centar, koji je - usprkos ničime potkrijepljenim ambicijama - postao potpuno irelevantan na političkoj mapi Hrvatske. Sada se skupa sa strankom GLAS Anke Mrak Taritaš bori za promile potpore hrvatskih građana.

Peškarija - nova Puljkova šporkarija!

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. srpnja na 997 punoljetnih građana. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3.3%, a za rejtinge stranaka +/- 3.6%.

A A A