Vijesti
3. 8. 2023.

Očekujemo Milanovićev supotpis na prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e u što kraćem roku!

PVRH Andrej Plenković potpisao je prijedlog kandidata za ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i uputio ga predsjedniku RH na supotpis. „U priopćenju iz njegova Ureda potvrđeno da je kandidat za ravnatelja usuglašen. Stoga ne vidimo nikakve prepreke za imenovanje ravnatelja VSOA-a koji će imati mandat i sve propisane ovlasti, što je jedini način kako osigurati punu funkcionalnost Agencije. U daljnjoj proceduri potrebno je sazvati i sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, koji daje mišljenje o kandidatu“ - priopćila je Vlada RH.

Potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Mario Kapulica poručio je da vladajuća većina od predsjednika RH očekuje da što prije supotpiše prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e:

- Također, u što kraćem roku očekujemo i sazivanje sjednice saborskog Odbora, koji daje mišljenje o kandidatu. Nikome ne bi trebalo biti u interesu da se privremeno rješenje pretvori u redovitu situaciju, pa ni Milanoviću, ako doista brine za normalno i usklađeno funkcioniranje obavještajnog i sigurnosnog sustava. Želimo da sve bude gotovo do 10. kolovoza, kada ističe Odluka o privremenom ovlaštenju brigadiru Anti Kujundžiću za koordinaciju poslova u VSOA-i.

Nepopunjena mjesta neće se rješavati 'u paketu'

Dodao je da osim ravnatelja VSOA-e postoji još niz nepopunjenih mjesta:

- Ona su nepopunjena upravo zato što je predsjednik RH odbio dati potrebu suglasnost. Zbog toga, eventualne zahtjeve s Pantovčaka da se sva ta mjesta popune 'u paketu', smatramo - neprihvatljivima! Imamo priliku pokazati da znamo rješavati takve stvari. Ako se to nakon svega, nakon svih razgovora koji su vođeni u zadnjih mjesec i pol dana, ne riješi, onda imamo ozbiljan problem za koji predsjednik države ne može racionalnim putem pronaći objašnjenje.

A A A