Vijesti
5. 8. 2023.

Oluja je kruna svih naših bitaka u Domovinskom ratu!

(VIDEO) PPVRH Tomo Medved: VRO Oluja donijela je mir, oslobodila do tada okupirana područja i stvorila pretpostavku za mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja. Naša je generacija ispunila cilj i snove naših predaka. Vjerujem da su danas hrvatski branitelji, kao i sav hrvatski narod, itekako ponosni. Oni su našoj Vladi već osmu godinu mandata i nadahnuće i inspiracija. Uz sve što činimo, želimo mladim generacijama prenijeti istinu o Domovinskom ratu, o stvaranju i obrani Hrvatske. Da se naši junaci nikada ne zaborave!

Čestitajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije „Oluja“, potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved izjavio je za HTV da se Oluja zasniva na svim našim manjim ili većim operacijama, na našoj obrani 1991. godine, na svim našim žrtvama i nastojanjima za oslobođenjem naše zemlje:

- Oluja je kruna svih naših bitaka u Domovinskom ratu. Na današnji dan prije 28 godina donijeli smo slobodu, mir i prosperitet svojoj Domovini i svome narodu. I na to smo neizmjerno ponosni!

Trajno zahvalni dr. Tuđmanu i hrvatskim braniteljima na slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj!

Ponosni na hrvatske branitelje!

Istaknuo je da je Vlada puno toga učinila, u partnerstvu s udrugama iz Domovinskog rata, cijeneći ulogu hrvatskih branitelja u našemu društvu:

- Do kraja godine završit ćemo i četvrti veteranski centar, u Daruvaru, a u novoj financijskoj perspektivi planiramo mrežu s još četiri takva centra. Tu su i ustanove za trajni smještaj onih hrvatskih branitelja koji su u potrebi. Dakako, svega toga ne bi bilo da nemamo potporu hrvatske Vlade i predsjednika Andreja Plenkovića, da nemamo osigurana financijska sredstva.

Nova bolnica, Veteranski centar, brza cesta, podzemno skladište plina & europski novac za urbani razvoj!

Memorijalni centar „Josip Jović“

Dodao je da je u Aržanu izgrađen Memorijalni centar „Josip Jović“, upravo s ciljem da mladim generacijama ostane kao podsjetnik da je Josip Jović, hrvatski redarstvenik iz Aržana, prva žrtva Domovinskog rata i da će njegov doprinos u obrani i oslobađanju Domovine ostati trajno zabilježen.

A A A