Vijesti
8. 8. 2023.

Najoštrija osuda nasilja i huliganizma - koji predstavljaju negaciju sporta & nanose štetu hrvatskom nogometu!

Priopćenje iz Banskih dvora: PVRH Andrej Plenković nazvao je grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za elitnu Ligu prvaka između GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene. Osim što čine štetu hrvatskom nogometu, huligani onemogućavaju sve navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe naših klubova i nogometne reprezentacije.

Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni, koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. Izražavamo najdublju sućut obitelji  preminulog mladića - ističe se u priopćenju iz Banskih dvora.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković nazvao je grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje.

Plenković & Mitsotakis u pismu europskim liderima: BiH zaslužuje dobiti status kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji!

Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša.

Umjesto utakmice - stravične scene

Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka između hrvatskog i grčkog prvaka GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene, gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu - nastavlja se u priopćenju.

Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i hrvatske nogometne reprezentacije.

Vlada darovala zemljište za izgradnju nacionalnog nogometnog kampa - Kvalitetna infrastruktura preduvjet je daljnjeg razvoja hrvatskog nogometa!

Sankcioniranje odgovornih

Očekujemo da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana - zaključuje se u priopćenju Vlade RH.

A A A