Vijesti
10. 8. 2023.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti Marijana Aladrovića, bivšeg požeško-slavonskog župana i gradonačelnika Pleternice

Gospodina Aladrovića pamtit ćemo kao prvog neposredno izabranog požeško-slavonskog župana, istaknutog gospodarstvenika i stranačkog dužnosnika, ali prije svega po tome što je bio domoljub te razborit i odmjeren čovjek. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, primite moje izraze iskrene sućuti i osobitog poštovanja.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je sućut obitelji u povodu smrti Marijana Aladrovića, u kojoj stoji:

Veliki doprinos životu i razvoju Požeško-slavonske županije

Poštovana obitelji,

sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Marijana Aladrovića, kojeg ćemo pamtiti kao prvog neposredno izabranog požeško-slavonskog župana, istaknutog gospodarstvenika i stranačkog dužnosnika, ali prije svega po tome što je bio domoljub te razborit i odmjeren čovjek.

Obnašajući dužnosti gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća Grada Pleternice, kao i župana i predsjednika županijske skupštine Požeško-slavonske županije, ostavio je veliki doprinos u političkom, društvenom i gospodarskom životu i razvoju Požeško-slavonske županije.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, primite moje izraze iskrene sućuti i osobitog poštovanja.

MARIJAN ALADROVIĆ (31. svibnja 1956. - 9. kolovoza 2023.)

Prvi požeško-slavonski župan i prvi gradonačelnik Pleternice iznenada je preminuo u srijedu navečer u 68. godini. Bio je oženjen, otac dvoje djece.

Marijan Aladrović rođen je u Brodskom Drenovcu, Grad Pleternica, a diplomirao je 1980. na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1997. do 2001. bio je gradonačelnik Pleternice, od 2004. vodio je Upravu šuma - Podružnica Požega, a za požeško-slavonskog župana izabran je 2009. godine.

Obnašao je i dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Pleternice i Županijske skupštine Požeško-slavonske županije te je desetak godina vodio Nogometni klub Slaviju iz Pleternice.

Odlaskom u mirovinu, kao veliki zaljubljenik u voćarstvo, posvetio se uzgoju jabuka i obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u rodnom Brodskom Drenovcu.

Počivao u miru. Bila mu laka hrvatska zemlja.

KOMEMORACIJA I POGREB

Komemoracija u organizaciji Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice održat će se u petak, 11. kolovoza, u IC Terra Panonica u Pleternici s početkom u 14:00, a pogreb istog dana na groblju u Pleternici u 17:00.

A A A