Vijesti
9. 8. 2023.

VSOA će uspješno obavljati svoje zadaće. To nam je bio cilj, to je državni interes. I do toga smo došli!

Mario Kapulica: Izražavamo zadovoljstvo što smo ispunili svoju zakonsku obvezu. General Turkalj na pitanja je odgovarao suvereno i konkretno, uvjerio nas je da će kvalitetno obnašati dužnost. Podupiremo povećanje kadrovske strukture VSOA-e. Da je bilo do Vlade, da je bilo do poštivanja zakona i Ustava, to bi pitanje bilo odavno riješeno. Nedavnim supotpisom predsjednik RH ispoštovao je Vladin prijedlog da Turkalj postane novi ravnatelj, no prisjetimo se da se Milanović pet mjeseci nije očitovao o prijašnjem kandidatu, a pune je dvije godine blokirao sve procese na koje u državi ima utjecaj.

Nakon što je predsjednik Republike supotpisom ispoštovao prijedlog Vlade RH, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora (OUPNS) s 9 glasova ZA i 1 suzdržanim dao je pozitivno mišljenje na imenovanje brigadnog generala Ivana Turkalja za čelnika Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA).

Očekujemo Milanovićev supotpis na prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e u što kraćem roku!

Zaštita hrvatskih nacionalnih interesa

U izjavi nakon za javnost zatvorene sjednice toga saborskog odbora potpredsjednik OUPNS-a Mario Kapulica istaknuo je da nitko od vladajućih zastupnika nije bio suzdržan:

- Izražavamo zadovoljstvo što smo ispunili svoju zakonsku obvezu. General Turkalj na pitanja je odgovarao suvereno i konkretno, uvjerio nas je da će kvalitetno obnašati dužnost. Kao hrvatski branitelj prošao je sva ratišta u Domovinskom ratu, potom je završio najviše vojne edukacije, ima iskustva suradnje s NATO-om...

Podupiremo povećanje kadrovske strukture VSOA-e , koja će uspješno obavljati svoje zadaće i štititi hrvatske nacionalne interese - zaključio je Kapulica:

- To nam je bio cilj, to je državni interes. I do toga smo došli.

Naravno da je moglo prije!

U intervjuu za Dnevnik HTV-a dan uoči sjednice OUPNS-a Kapulica je napomenuo da je do dogovora o novom čelniku VSOA-e moglo doći daleko prije:

- Da je bilo do Vlade, da je bilo do poštivanja zakona i Ustava, pitanje VSOA-e bilo bi odavno riješeno. Nedavnim supotpisom predsjednik RH ispoštovao je Vladin prijedlog da general Turkalj postane novi ravnatelj, no prisjetimo se da se Milanović pet mjeseci nije očitovao o prijašnjem kandidatu, a pune je dvije godine blokirao sve procese na koje u državi ima utjecaj. Da je predsjednik bio suradljiv, bio bi i Mijo Validžić dobro rješenje.

Umjesto Milanovićeve isprike, dobili smo blesimetar-poslanicu s nizom lažnih teza!

Nada posljednja umire

Podsjetio je i da je Milanović Hrvatski sabor nazivao „izdajničkim“, kršio zakone koji su u njemu donijeti, optuživao Vladu da provodi „državni udar“, tražio ukidanje Ustavnog suda...

- Nadam se, iako sam skeptičan, da toga više neće bit.

Kapulica: Nije do Vlade i Sabora, rješenja su zastala u Uredu predsjednika

A A A