Vijesti
12. 8. 2023.

Komemoracija za Marijana Aladrovića: Neka mu je laka hrvatska, šokačka gruda koju je neizmjerno ljubio!

(PHOTO) Tomo Medved: Ljubav, poštovanje, zahvalnost za dobra djela okupili su nas danas na oproštaju od g. Marijana, obiteljskog čovjeka i domoljuba. Vrijedne plodove svog znanja i rada ostavio je ovome predivnom kraju za nasljeđe za sve buduće generacije. Antonija Jozić: Napustio nas je samozatajno i potiho, baš kao i sve što je radio u životu; bez velike pompe i velikih riječi. Iako nikad sebe nije stavljao u prvi plan u nastupima, sebe je stavljao uvijek prvog i cijelom dušom i srcem u svoja djela. Bilo kao župan, gradonačelnik i uvaženi član HDZ-a, kao otac, muž, djed i poljoprivrednik.

U dvorani Terra Panonica u Pleternici održana je komemoracija za bivšeg požeško-slavonskog župana, predsjednika Županijske skupštine PSŽ-a, gradonačelnika Grada Pleternice, predsjednika Gradskog vijeća Grada Pleternice i istaknutog člana HDZ-a Marijana Aladrovića.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti Marijana Aladrovića, bivšeg požeško-slavonskog župana i gradonačelnika Pleternice

Svoje posljednje zbogom dolaskom su izrekli tugujući članovi obitelji, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa županicom Antonijom Jozić, izaslanstvo Grada Pleternice na čelu s gradonačelnicom Marijom Šarić, predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, izaslanstvo HDZ-a, mnogobrojni prijatelji i suradnici...

„Uspostavio temelje Pleternice kakvu danas baštinimo“

Gradonačelnica Marija Šarić u govoru je naglasila da će Marijan Aladrović zauvijek ostati u sjećanju kao čovjek koji je uspostavio temelje Pleternice kakvu Pleterničani danas baštine:

- Bio je prvi gradonačelnik, a biti prvi ujedno je i izazov i prilika. Ne samo da je gospodin Marijan uspio uspostaviti temelje za Pleternicu kakvu danas baštinimo, nego je i u svom djelovanju bio pažljiv i osjetljiv, jednostavan, blizak malom čovjeku, čemu svjedoče brojne lijepe uspomene kojima je ovih dana ispunjen prostor oko nas.

„Zahvalni na njegovom velikom doprinosu PSŽ-u i HDZ-u“

Biranim riječima od Marijana Aladrovića oprostila se i županica Antonija Jozić, uz izricanje zahvale za njegov veliki doprinos PSŽ-u, njegovom gradu Gospe od Suza i HDZ-u:

- Napustio nas je na sebi svojstven način. Samozatajno i potiho, baš kao i sve što je radio u svom životu; bez najave, velike pompe i velikih riječi. Iako nikada sebe nije stavljao u prvi plan u svojim izričajima, sebe je stavljao uvijek prvog i cijelom dušom i srcem u svoja djela. Bilo kao župan, kao gradonačelnik, kao istaknuti član HDZ-a, kao otac, suprug, djed i poljoprivrednik.

„Pružamo našu ljubav i podršku u znak zahvalnosti i sjećanja na Marijana“

PPVRH/PPHDZ Tomo Medved, izaslanik predsjednika Andreja Plenkovića, istaknuo je da su nas „ljubav, poštovanje, zahvalnost za njegova dobra djela okupili danas na oproštaju od Marijana, obiteljskog čovjeka, domoljuba i uvaženog Pleterničanina“:

- Vrijedne plodove svoga znanja i rada ostavio je ovom predivnom kraju za nasljeđe za sve buduće generacije. I ono što možemo danas, sutra i ubuduće jest pružiti našu ljubav i podršku obitelji našeg Marijana u znak zahvalnosti i sjećanja na njega.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Pogreb Marijana Aladrovića održan je na Gradskom groblju Pleternici istog dana kada i komemoracija.

Neka mu je laka hrvatska, šokačka gruda koju je neizmjerno ljubio!

A A A