Vijesti
22. 8. 2023.

Iako je doživio strahovite progone u komunizmu, nikad nije pokleknuo. Život je posvetio stvaranju slobodne Hrvatske te sebe utkao u njene temelje

(PHOTO) Posljednji ispraćaj Djure Perice. Posljednji pozdrav dragom prijatelju, političkom zatvoreniku i utemeljitelju HDZ-a. „S ponosom ćemo Vas se sjećati kao nepokolebljivog domoljuba koji se odmah po izlasku na slobodu poslije 14 godina zatvora stavio na raspolaganje dr. Franji Tuđmanu i hrvatskoj državi. I generacije iza nas, dragi Djuro, pamtit će Vas kao Čovjeka koji nikada nije ustuknuo u vjeri u svoj hrvatski narod i Domovinu“.

POSLJEDNJI POZDRAV

Poštovani Djuro, od srca Vam hvala na velikom doprinosu stvaranju samostalne i demokratske Hrvatske. S ponosom ćemo Vas se sjećati kao utemeljitelja naše stranke i nepokolebljivog domoljuba koji se odmah po izlasku na slobodu poslije 14 godina zatvora stavio na raspolaganje dr. Franji Tuđmanu i hrvatskoj državi.

Premda ste doživjeli strahovite progone u komunističkom režimu, nikada niste pokleknuli. Život ste posvetili stvaranju slobodne Hrvatske te ste, neslomljivog duha, sebe utkali u njene temelje.

Sućut predsjednika Plenkovića u povodu smrti Djure Perice

Tri saborska mandata

Zahvaljujemo Vam i na predanom angažmanu u tri saborska mandata tijekom prekretničkih 90-ih te kao prvom predsjedniku i kasnije počasnom predsjedniku Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“.

U ovim tužnim trenucima duboko suosjećamo s Vašom ožalošćenom obitelji, koju još jednom molimo da primi izraze iskrene sućuti.

I generacije iza nas, dragi Djuro, pamtit će Vas kao Čovjeka koji nikada nije ustuknuo u vjeri u svoj hrvatski narod i Domovinu.

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

Mirogoj. Utorak, 22. kolovoza. Pogreb Djure Perice, nepokolebljivog domoljuba, političkog uznika u komunističkom režimu, suradnika dr. Franje Tuđmana u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske, našega saborskog zastupnika i počasnog predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Bila mu laka hrvatska zemlja koju je toliko volio. Za koju se toliko žrtvovao. Za koju je, podvrgnut mučenjima, proveo 14 godina života u jugoslavenskom zatvoru. A nikada nije pokleknuo.

Počivao u miru Božjem.

KOMEMORATIVNI SKUP

U srijedu u 10:00 - na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima - u Velikoj dvorani Matice hrvatske (Strossmayerov trg 4, Zagreb) održat će se u organizaciji naše stranke komemorativni skup za preminulog Djuru Pericu.

A A A