Vijesti
5. 9. 2023.

Sućut premijera Plenkovića u povodu smrti Ivana Šukera

Poštovana obitelji, s iskrenim sam žaljenjem primio vijest o preranoj smrti g. Ivana Šukera, bivšeg potpredsjednika Vlade RH, ministra financija i saborskog zastupnika. Uvijek je pokazivao iznimnu energiju obnašajući dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti te dao svoj veliki doprinos u razdoblju pristupnog procesa Hrvatske Europskoj uniji. Duboki je trag ostavio i kao gradonačelnik Velike Gorice te u sportu - gdje je obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza. U ovim tužnim trenucima upućujem vam izraze iskrene sućuti i poštovanja.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je sućut obitelji u povodu smrti Ivana Šukera, u kojoj stoji:

Ministar & saborski zastupnik

Poštovana obitelji Šuker,

s iskrenim sam žaljenjem primio vijest o preranoj smrti gospodina Ivana Šukera, političara, bivšeg potpredsjednika Vlade RH, ministra financija i saborskog zastupnika.

Gospodin Šuker uvijek je pokazivao iznimnu energiju obnašajući dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Hrvatski građani birali su ga i za zastupnika u Hrvatskom saboru. Dužnost ministra financija obnašao je sedam godina i dao svoj veliki doprinos u razdoblju pristupnog procesa Hrvatske Europskoj uniji.

Košarkaški zaljubljenik

Trag je ostavio djelujući i kao gradonačelnik Velike Gorice te u sportu - gdje je obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza.

U ovim tužnim trenucima upućujem vam u ime Vlade RH i u svoje osobno ime izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.

SUĆUT PREDSJEDNIKA HRVATSKOG SABORA

Sućut obitelji uputio je i PHS Gordana Jandroković:

- Zajedno smo dijelili saborske klupe te bili ministri u Vladi, pamtit ću ga kao dragog kolegu i korektnog čovjeka. U saborskim raspravama i javnim istupima bio je energičan, vrlo srčan te je argumentirano zastupao svoje stavove.

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika i ministra financija Ivana Šukera

IVAN ŠUKER (1957. - 2023.)

Ivan Šuker preminuo je nakon teške bolesti u 67. godini u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu.

Rođen u Livnu 1957. godine, 1990. postaje član Izvršnog vijeća Skupštine Općine Velike Gorice i voditelj velikogoričke ispostave Porezne uprave.

Šef Kriznog stožera & gradonačelnik

Na početku Domovinskog rata Šuker je bio šef Kriznog stožera u Velikoj Gorici, a od 1993. do 1997. vanjski član Poglavarstva Grada Zagreba. Od 1997. do 2000. bio je dožupan Zagrebačke županije.

U Hrvatski je sabor prvi put izabran na parlamentarnim izborima koji su održani u siječnju 2000. godine. Iste godine postaje predsjednik velikogoričkog HDZ-a te gradonačelnik Velike Gorice.

S gradonačelničke funkcije 2003. seli u Vladu RH - na dužnost ministra financija, koju je obnašao punih sedam godina. U pojedinim mandatima u tom razdoblju bio je i potpredsjednik Vlade RH.

Član nacionalnog vodstva HDZ-a

Za saborskog je zastupnika izabran čak šest puta, a posljednji mandat završio mu je u srpnju 2020. godine. U više je saziva bio potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. Sudjelujući u radu nacionalnog vodstva naše stranke, bio je i potpredsjednik i član Predsjedništva HDZ-a.

Hobi mu je bila košarka. Od 2002. do 2004. Šuker je obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ožalošćena obitelj

Živio je u roditeljskoj kući u Velikoj Gorici sa suprugom Andreom, s kojom ima sina Marka i kćer Katarinu.

Počivao u miru Božjem - bila mu laka hrvatska zemlja!

A A A