Vijesti
10. 9. 2023.

Možemosi bi vodili državu, a nisu u stanju pokositi travu! I još Zagrepčanima nabijaju harač kako bi kompenzirali svoju nesposobnost!

(VIDEO) Nacionalni dan Mladeži HDZ-a (2). Maksimilijan Šimrak: Nedorasli Tomašević sugrađanima zavlači ruku u džep, a ništa bolji od njega nije ni posrnuli Grbin! Željko Turk: Ne pada mi na pamet da u Zaprešiću, kojem sam na čelu, povećam stopu poreza na plaće. Kao odgovorna lokalna vlast, želimo pridonijeti porastu primanja svojih sugrađana. Krešimir Ačkar: Neki su gradonačelnici prvo unaprijed glumili žrtve, a sada pak uvode maksimalne stope poreza na plaće iz jednog jedinog razloga - jer nisu u stanju kvalitetno upravljati, jer su nesposobni! U Zagrebu novca ima, ali očito nema znanja i dobre volje.

Osim Andreja Plenkovića, na obilježavanju Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a u Veliko Gorici obratili su se i predsjednik našega stranačkog pomlatka Maksimilijan Šimrak, prvi čovjek HDZ-a Zagrebačke županije (i zaprešićki gradonačelnik) Željko Turk te domaćin skupa - velikogorički gradonačelnik i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a Krešimir Ačkar.

Neradna nedjelja & Zakon o hrvatskom jeziku? Nećemo ni za korak ustuknuti pred lobijima & politikantima!

Donosimo ključne poruke:

ŠIMRAK: Ispravljamo SDP-ove nepravde prema mladima

Možemosi bi vodili državu, a nisu u stanju pokositi travu! I još nedorasli Tomašević Zagrepčanima nabija harač, zavlači im ruku u džep kako bi kompenzirao vlastitu nesposobnost! A ništa bolji od njih nisu ni posrnuli Grbin i SDP.

Ispravljamo, jednu po jednu, SDP-ove nepravde prema mladima. Nikad veća satnica za studentski rad, nikad snažnije mjere za (samo)zapošljavanje, povrat poreza, modernizirani ili novootvoreni studentski domovi i kampusi, rekordni broj stipendija, sva ta postignuća plod su sinergije mladih s Vladom predvođenom premijerom Plenkovićem!

TURK: Prostora za amortizaciju ukidanja prireza itekako - ima!

Ne pada mi na pamet da u Gradu Zaprešiću, kojem sam na čelu, povećam stopu poreza na plaće. Kao odgovorna lokalna vlast, želimo pridonijeti porastu primanja svojih sugrađana.

Prihodi Zaprešića i svih lokalnih jedinica uvelike su se povećali zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji Vlade RH i općem rastu plaća u Hrvatskoj, tako da prostora za amortizaciju ukidanja prireza itekako - ima! Najvažnije je da Zaprešićanima narastu plaće.

Novi krug porezne reforme podići će neto plaće u cijeloj zemlji. Rast će biti manji, nažalost, u gradovima koji budu povećali stopu poreza na dohodak

AČKAR: Nemamo namjeru podizati stope poreza

Neki su gradonačelnici prvo unaprijed glumili žrtve, a sada pak uvode maksimalne stope na dohodak iz jednog jedinog razloga - jer nisu u stanju kvalitetno upravljati, jer su nesposobni! Zakonsku izmjenu koja ide na porezno rasterećenje plaća i koja će povećati kućne proračune mojih Velikogoričana mogu samo pozdraviti.

Velika Gorica je na ime poreza na dohodak 2021. imala 130 milijuna kuna prihoda, a 2022. 184 milijuna! Bez podizanja stope, naravno. Dakle, ta je razlika veća od godišnjeg prihoda prireza. I u Zagrebu novca ima, ali očito nema znanja i dobre volje.

Velika Gorica s razlogom je jedan od najpoželjnijih gradova za život i za poslovanje u Hrvatskoj, a svima koji razmatraju preseljenje mogu poručiti da nemamo namjeru podizati poreze nakon što nam prirez bude ukinut. Novac ćemo namaknuti racionalizacijom i još većim fokusom na EU fondove.

A A A