Vijesti
23. 9. 2023.

SDP-ovci, na svoje žaljenje, nisu uspjeli diskreditirati Hrvatsku & spriječiti povijesni uspjeh - ulazak u Schengen!

Delegacija HDZ-a u EP-u: Smiješni su pokušaji SDP-a da zamagli svoju ulogu u provokaciji talijanskih socijalista koji su u siječnju 2021. - u osjetljivom trenutku pristupanja Schengenu - htjeli inscenirati međunarodni incident na granici s BiH. SDP-ovi socijalistički kolege koordinirali su migrante kako bi se snimilo postupanje policije dok ih odvraća od prelaska granice. A Grbin i Borzan? Zdušno su stali uz provokatore! Dok je RH dokazivala da je spremna za članstvo, oni su podupirali orkestrirane napade na našu graničnu policiju. Deklaratorno se zalažući za ulazak u Schengen, SDP-ovci su redovito stajali na strani onih koji su radili sve kako bi se to onemogućilo.

Pokušavajući kompromitirati ulazak Hrvatske u Schengen, SDP je sudjelovao u organizaciji podle provokacije kada su talijanski socijalisti htjeli ilegalno prijeći našu granicu s BiH. Provokatorima je Grbinova partija pružala i gorljivu medijsku podršku, no sada besramno tvrdi da je cijeli događaj “fake news”.

O tome desantu rigidnih ljevičara na hrvatsku granicu i pokušaju sabotaže našeg članstva u Schengenu opširno smo pisali kada se i zbio:

Za čije to interese radi SDP? Nastavit ćemo čvrsto štititi državnu i EU granicu od ilegalnih migracija - to je naš nacionalni interes!

Pomno pripremana provokacija

O SDP-ovoj Aferi „Granica“ oglasili su se, zajedničkim priopćenjem, HDZ-ovi europarlametarci Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Željana Zovko (Klub EPP-a).

Istaknuli su da su smiješni pokušaji SDP-a da zamagli svoju stvarnu ulogu u provokaciji četvero socijalističkih eurozastupnika iz Italije koji su 30. siječnja 2021. - u vrlo osjetljivom trenutku našeg pristupanja Schengen - htjeli inscenirati međunarodni incident na granici između Hrvatske i BiH:

- Navedeni ljevičari, SDP-ovi socijalistički kolege u Bruxellesu i Strasbourgu, uz pomoć još nekoliko osoba koordinirali su veću skupinu migranata s ciljem nezakonitog prelaska granice kako bi se pred međunarodnom javnošću diskreditirala Hrvatska i zaustavio naš ulazak u Schengenski prostor. U dogovoru s talijanskim NGO-ima i novinarkom na BiH strani htjeli su snimiti postupanje hrvatske policije dok odvraća migrante od prelaska granice.

O ZAŠTITI GRANICE: MOST-ovi provokatori & rigidni ljevičari - teško je reći tko je od njih gori & štetniji!

SDP ustrajno protiv Schengena

A kako su tada reagirali Peđa Grbin i Biljana Borzan?

- Zdušno su stali na stranu socijalističkih kolega premda su grubo prekršili međunarodno, europsko i hrvatsko pravo!

No to nije bio, što se tiče SDP-a, prvi takav slučaj - napominju HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu:

- Dok smo mi na plenarnim raspravama odbacivali lažne optužbe s ciljem blaćenja hrvatske policije, SDP-ovi su zastupnici ideološki podilazili ekstremnim lijevim grupacijama. Dok je RH dokazivala da je spremna za Schengen, oni su podržavali orkestrirane napade na MUP i Vladu RH.

Zašto su SDP-ovci u Europskom parlamentu bili protiv toga da Hrvatska dobije europski novac za zaštitu granica? A pritom još i besramno lažu!

Deklaratorno se zalažući za hrvatski ulazak u najveći prostor slobodnog kretanja na svijetu, SDP-ovci su redovito stajali na strani onih koji su radili sve kako bi se to onemogućilo - dodali su Glavak, Ressler, Sokol i Zovko te zaključili:

- Na svoje žaljenje, SDP-ovci nisu uspjeli spriječiti taj povijesni uspjeh Hrvatske!

A A A