Vijesti
26. 9. 2023.

Rejting HDZ-a porastao za čak 2 postotna boda! Povećavamo razliku spram regresivne ljevice

CROBAROMETAR. Hrvati očito prepoznaju novi Vladin paket mjera za zaštitu standarda, odobravaju sniženje i limitiranje cijena 30 ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda te podržavaju novi krug porezne reforme - kojim će se ponovno povećati plaće svim građanima. S druge strane, možemosi su s „kandidatkinjom“ Sandrom Benčić u samo mjesec dana potonuli za 1.4%! Prema istraživanju Nove TV, imamo impresivnih 20.9% više od natražnjačke i nedorasle aktivističke družine Tomislava Tomaševića. I SDP je daleko, daleko iza nas.

Stabilnost & sigurnost - dvije su to ključne riječi iz mandata premijera Andreja Plenkovića.

HDZ je i dalje u premoćnom, suverenom vodstvu. Štoviše, sa skokom rejtinga o čak dva postotna boda u mjesec dana dodatno smo odmakli regresivnoj ljevici.

SDP-ov premijerski kandidat u ostavci

Trenutačno smo u prednosti od 17.5% u odnosu na posrnulu partiju premijerskog kandidata u ostavci Peđe Grbina. Zvanog Štrik.

Neodlučni birači, sa 17%, druga su politička snaga u zemlji. Znatno su „jači“ od SDP-a - koji se mora zadovoljiti s 12.4%.

Potop možemosa

Premda su zadržali 3. poziciju, u platformi NE Možemo zvona zvone na uzbunu. S kolovoza na rujan doživjeli su - potop!

Na naplatu im dolaze opći raspad Tomaševićeve vlasti (i njegovih junior partnera iz SDP-a) u Gradu Zagrebu i posvemašnja neuvjerljivost wannabe Sandre Benčić. 

MOST & DP protiv interesa građana

MOST (8.9%) & Domovinski pokret (6.5%) - tavore. Ili stagniraju, ako hoćete da upotrijebimo politički korektniji izraz.

Nikako da shvate da im nije probitačno pljuvati po zaštitnim mjerama Vlade RH, pojeftinjenju namirnica i daljnjem rastu plaća uslijed novog kruga porezne reforme.

MOST želi zaustaviti smanjenje cijena hrane u trgovinama, nove zaštitne mjere, naknade za ugrožene sugrađane & porast neto plaća

Prag zvan Čežnja

I to je to. Nijedna druga stranka ne da ne prelazi izborni prag, nego mu nije ni blizu.

"Donji" politički dom - tako su ih nazvali u Dnevniku Nove TV: Odlučnost i pravednost (2.1%), IDS (2.0), HNS (1.6), HSU (1.4) i HSS (1.2).

Glasni bez glasova

Sve ostale političke opcije koprcaju se u mračnom ambisu ispod „donjeg doma“, ispod „magične granice“ od 1 posto potpore.

Među njima je i tzv. Centar još jednog „premijera“ - Ivice Puljka.

Hoće li Ivica Puljak staviti škartoc na glavu zbog primitivnog nasilnika Bojana Ivoševića?

Napomena:

Istraživanje je za Novu TV provela agencija Ipsos Puls u razdoblju između 1. i 20. rujna na uzorku od 988 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

Da se ovih dana održavaju izbori - navodi se još - 68% ispitanika sigurno bi ili vjerojatno izišlo na birališta. 28% ne bi, a 4% ne zna.

A A A