Vijesti
27. 9. 2023.

Europski lideri iz Splita: Hrvatska je zemlja pobjednica, uzor drugima!

(PHOTO) Von der Leyen, Metsola i Weber na Studijskim danima EPP-a. Plenković: To što je najveća i najjača politička obitelj u Europi odabrala upravo RH za ovako važni skup dovoljno govori za sebe. Znaju što radimo, vide reforme, transformaciju zemlje, Schengen, naš međunarodni utjecaj, stabilnost, zaštitne mjere, prometne megaprojekte, rast BDP-a… EPP i HDZ pokazali su liderstvo u globalnim krizama, osmislili snažne EU i državne intervencije radi zaštite standarda i time očuvali socijalnu koheziju. Kako smo bili predvodnici u suočavanju s posljedicama pandemije i ruske agresije na Ukrajinu, tako i sada moramo ponuditi rješenja za migrantske pritiske!

„Europski čelnici prepoznaju postignuća HDZ-a, koji je i u 8. godini mandata uvjerljivo najjača stranka. Time se malo tko može pohvaliti“ - istaknuo je Andrej Plenković u Splitu, gdje na kraju vrlo sadržajnog dana dočekao predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen.

Srdačna dobrodošlica, ugodna večer i šetnja rivom, pozdravi Splićanki i Splićana, druženje s građanima, darovi…

I najava novih pobjeda Europske pučke stranke (EPP - European People's Party) i HDZ-a - na izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru i na, također iduće godine, izborima za članove Europskog parlamenta!

Europa respektira naše uspjehe

Činjenica da je najveća i najjača politička obitelj na našem kontinentu odabrala upravo Hrvatsku za ovako veliki i važni skup kao što su Studijski dani EPP-a dovoljno govori za sebe - dodao je predsjednik HDZ-a i Vlade RH:

- Znaju što radimo, vide naše reforme, transformaciju zemlje, vide Schengen, međunarodni utjecaj, stabilnost Hrvatske, zaštitne mjere, prometne megaprojekte, gospodarski rast…

ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Prije dolaska Ursule von der Leyen u Split, Plenković je održao zajedničku konferenciju za medije s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom te prvim čovjekom EPP-a Manfredom Weberom.

METSOLA: Ustrajno napredujete & provodite reforme!

Vi ste uzor drugima! Ispunili ste, sve do jednog, zahtjevne kriterije za Schengen i eurozonu, ustrajno napredujete i provodite reforme. Zahvalna sam vam na doprinosu našim zajedničkim europskim vrijednostima i punoj potpori EU putu Ukrajine, Moldove, BiH! Ukrajina brani civilizacijska načela slobode, demokracije i ljudskih prava - ne smijemo joj uskratiti podršku!

WEBER: Plenković - lider prema boljoj budućnosti!

Na primjeru premijera Plenkovića možemo učiti što znači biti lider prema boljoj budućnosti. Hrvatska je za nas zemlja pobjednica, uspješna zemlja s jasnim europskim smjerom. I zato je Hrvatska najbolje mjesto na kojem smo se mogli doći pripremati za kampanju za EU izbore!

PLENKOVIĆ: Hvala na velikoj potpori u ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva!

Zahvaljujem dragim prijateljima na dolasku i odabiru Hrvatske za ovaj veliki i važni skup, posljednji ovakve vrste prije EU izbora. Zahvaljujem im i na velikoj potpori u ostvarenju vanjskopolitičkih strateških ciljeva RH!

EPP i HDZ demonstrirali su liderstvo u globalnim ekonomskim krizama, osmislili snažne europske i državne intervencije radi zaštite životnog standarda i gospodarstava te time uspjeli očuvati socijalnu koheziju na našem kontinentu i u RH. Kako smo bili predvodnici u suočavanju s posljedicama pandemije i ruske agresije na Ukrajinu, tako i sada moramo - više i bolje od ostalih - ponuditi rješenja za zaustavljanje migrantske krize!

POTVRDA SNAGE & UTJECAJA HDZ-a NA EUROPSKOJ RAZINI

Studijski dani EPP-a jedan su od najvećih međunarodnih političkih skupova u samostalnoj Hrvatskoj.

Splitski skup još je jedna potvrda snage i utjecaja HDZ-a na europskoj razini! - uglas su poručili naši europarlamentarci Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Željana Zovko:

- Hrvatska je danas, bez ikakve dileme, uvaženija, relevantnija i prepoznatija nego što je ikada bila u svojoj povijesti! Imamo i potpredsjednicu Europske komisije - Dubravku Šuicu. Za razliku od populista, ekstremista, ljevice i svakovrsnih provokatora s lažne desnice, EPP kao stranka desnog centra u ovim kriznim vremenima vodi razboritu politiku i nudi ostvariva rješenja za zaštitu EU građana.

ČVRSTO USIDRENI U TUĐMANOVU DESNOM CENTRU

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković naglasio je u govoru na otvorenju Studijskih dana da je zadaća europskih pučana da se sa svojim narodnjačko-demokršćanskim vrijednostima i odgovorima na suvremene izazove odupru autokratskim tendencijama, rastućoj demagogiji i radikalizmima - koji „nagrizaju“ demokratske temelje uz koje zajedno stojimo:

- A to su mir, sloboda, zaštita ljudskih prava i vladavine prava. HDZ je čvrsto usidren u desnom centru, ondje gdje nas je i postavio i vidio dr. Franjo Tuđman“.

PO NOVE POBJEDE!

EPP, najjača i najveća politička obitelj u Europi, ima 177 zastupnika u Europskom parlamentu te 4 predsjednika i 9 premijera država članica Europske unije.

Manfred Weber, Roberta Metsola, Ursula von der Leyen i Andrej Plenković uglas su poručili da očekuju tešku kampanju za EU izbore, ali i novu pobjedu EPP-a - koji će, čvrsto su uvjereni, ponovno dobiti čelne pozicije i u Europskom parlamentu i u Europskoj komisiji.

A A A