Vijesti
24. 9. 2023.

Schengen, euro, zaštitne mjere - plod jasne političke vizije, utemeljene u društvenoj odgovornosti & demokršćanskim vrijednostima

(VIDEO & PHOTO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković na Vijeću mladeži EPP-a u Zagrebu: Europsko jedinstvo i solidarnost ključni su kako bismo i dalje pružali snažne odgovore na globalne krize i štitili svoje građane. Naša je Vlada to znala i uspjela, o čemu svjedoče ekonomski pokazatelji te pozitivna izvješća i OECD-a i svjetske agencije za kreditni rejting S&P. Ovaj je skup dobra prilika i da ponovimo svoj nedvosmisleni stav - osuđujemo svirepu rusku agresiju na prijateljsku nam Ukrajinu, kojoj ćemo u obrani slobode, demokracije i međunarodnog prava pomagati sve dok bude trebalo!

48 mladih lidera naših sestrinskih stranaka iz Europske pučke stranke (Youth EPP/ YEPP), najveće i najjače političke obitelji u Europi, okupili su se u Zagrebu - u organizaciji Mladeži HDZ-a - kako bi raspravljali o demokratskim, sigurnosnim, obrazovnim, gospodarskim i energetskim izazovima pred Starim kontinentom.

Vlada RH suvereno odgovorila na izazove

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a u svom je obraćanju na skupu pod nazivom „Europe’s Global Role in a Changing World“ istaknuo da su jedinstvo i solidarnost unutar EU-a ključni kako bismo i dalje pružali snažne odgovore na krize i štitili građane:

- Naša je Vlada to znala i uspjela, o čemu svjedoče i ekonomski pokazatelji i recentna pozitivna izvješća OECD-a i svjetske agencije za kreditni rejting Standard & Poor's.

Korak naprijed prema članstvu u organizaciji koja okuplja 38 najrazvijenijih & najuređenijih država svijeta!

Ovaj je skup dobra prilika - dodao je - Andrej Plenković i da ponovimo svoju nedvosmislenu osudu svirepe ruske agresije na prijateljsku nam Ukrajinu:

- Ukrajinu će u obrani slobode, zajedničkih demokratskih i općecivilizacijskih vrijednosti te međunarodnog prava Hrvatska pomagati sve dok bude trebalo!

Demokršćanstvo i društvena odgovornost

U ime domaćina skup je pozdravio predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak te izrazio dobrodošlicu gostima koji su pristigli iz gotovo svih europskih država.

Napomenuo je da je Hrvatska nedavno obilježila 10. obljetnicu članstva u EU-u, a u isto je vrijeme slavila svoja strateška postignuća - istodobni ulazak u eurozonu i Schengen:

 - A ti uspjesi nisu došli slučajno. Oni su plod jasne političke vizije naše Vlade i vodstva HDZ-a, duboko utemeljene u demokršćanskim vrijednostima i društvenoj odgovornosti.

Odlična uvertira u Studijske dane EPP-a

Sastanak Vijeća YEPP-a u Zagrebu bio je odlična uvertira u Studijske dane EPP-a, koji će se od 26. do 29. rujna održati u Splitu. Bit će to jedan od najvećih međunarodnih političkih skupova u samostalnoj Hrvatskoj, kojim se još jednom potvrduju snaga i utjecaj naše stranke na europskoj razini..

O važnosti i veličini tog događaja dovoljno svjedoči to što će na njemu sudjelovati predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola, prvi čovjek EPP-a Manfred Weber i oko 150 eurozastupnika.

A A A